Yllättävä käänne: Ylöjärven murhasta tuomittu nainen todettiin syyttömäksi hovioikeudessa

2:09
Murha Ylöjärvellä: tässä asunnossa henkirikos tapahtui

Turun hovioikeus on hylännyt avopuolison syytteen Ylöjärvellä tapahtunutta murhaa koskevassa asiassa. Hovioikeuden mukaan naista vastaan ei ole riittävästi näyttöä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi surmatun miehen avopuolison murhasta ja pahoinpitelystä elinkautiseen viime heinäkuussa. Ruumis löytyi pariskunnan asunnosta huhtikuussa 2020.

Syytteen mukaan nainen oli tappanut uhrin asunnossa lyömällä häntä ainakin 21 kertaa veitsellä. Käräjäoikeuden mukaan surmaaminen oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Nainen kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän valitti käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen ja vaati syytteiden hylkäämistä.

Hovioikeus: ei näyttöä

Hovioikeus toteaa tänään antamassaan tuomiossa, että naisen syyllisyyden tueksi oli käräjillä esitetty ainoastaan niin sanottuja aihetodisteita.

Kukaan ei ollut nähnyt rikoksen tekemistä. Tiedossa ei myöskään ollut tarkkaa tekoaikaa tai uhrin tarkkaa kuolinhetkeä.

Myöskään tekovälinettä ei hovioikeuden mukaan varmuudella ollut tunnistettu.

Hovioikeuden mukaan naisen syyllisyydestä murhaan ei ollut tarpeeksi näyttöä. Koska syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily, hovioikeus hylkäsi murhasyytteen. Nainen todettiin syyttömäksi henkirikokseen.

Syytetty tuomittiin hovioikeudessa ehdottomaan 1 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistukseen väkivaltarikoksista, joihin naisen katsottiin syyllistyneen ennen Ylöjärven henkirikosepäilyitä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja