Yllättävä käänne: Trump kehottaa videopuheessaan amerikkalaisia rukoilemaan seuraavan hallinnon puolesta

2:12
Trump kehotti viimeisessä presidentin videopuheessaan rukoilemaan seuraavan hallinnon puolesta.

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump kehottaa viimeisessä presidentin videopuheessaan amerikkalaisia rukoilemaan seuraavan hallinnon puolesta.

Asia käy yhdysvaltalaismedian mukaan ilmi myöhemmin lähetettävän puheen julkaistuista katkelmista, joista uutisoivat muun muassa AFP ja CBS.

–  Tällä viikolla virkavalansa vannoo uusi hallinto, ja rukoilemme sen menestystä Amerikan säilyttämisessä turvallisena ja hyvinvoivana, Trump sanoo katkelmassa.

Trump korostaa puheessa asioita, joita pitää kautensa saavutuksina. Hän painottaa muun muassa olevansa ensimmäinen presidentti vuosikymmeniin, joka "ei aloittanut uusia sotia".

Trump korosti kovistelleensa Kiinaa kansainvälisellä areenalla.

–  Olemme herättäneet henkiin liittolaisuussuhteemme, ja johdollamme maailman kansakunnat ovat nousseet vastustamaan Kiinaa tavalla, jollaista ei ole koskaan aiemmin nähty.

3:08
Turvajärjestelyt Washingtonissa on viritetty äärimmilleen Joe Bidenin virkaanastujaisia varten.

Tiistai on Trumpin kauden viimeinen kokonainen päivä. Biden vannoo virkavalansa huomenna. Puheen katkelmissa Trump ei viittaa Joe Bideniin nimeltä. Virkakautensa loppuun asti Trump on esittänyt perättömiä syytöksiä vaalivilpistä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja