Ylioppilas arvostaa kaunista ja käytännöllistä lahjaa

Unohda valkolakeilla koristellut kuohuviinilasit ja muut koriste-esineet – itsenäistä elämäänsä aloittava valkolakki arvostaa käytännöllistä ja kaunista lahjaa.

Omilleen muuttava nuori joutuu ostamaan uuteen kotiinsa kaiken aina pesuaineista tyynyliinoihin ja imureista leivänpaahtimiin. Muista tämä valitessasi lahjaa tuoreelle ylioppilaalle, sillä kaunis koriste-esine ei pyyhi pölyjä tai lämmitä öisin.

Käytännöllistä lahjaa valitessa ei kuitenkaan kannata unohtaa tuotteen ulkonäköä, sillä laatudesign kestää hyvin aikaa ja pysyy käyttäjällään pitkään. Kannattaa myös tiedustella lahjansaajalta etukäteen, onko hänellä toiveita lahjan suhteen ja keskustella myös lähipiirin kanssa, kuka ostaa mitäkin. Näin paketeista ei kuoriudu kolmea leivänpaahdinta ja useaa paria erilaisia kahvikuppeja.

Mikäli et ole varma lahjan saajan mausta, kannattaa jäljitellä mahdollisimman klassista linjaa ja luottaa laatuun. Esimerkiksi valkoiset puuvillasatiinilakanat pysyvät kauniina pitkään ja sopivat värinsä puolesta hyvin monentyyppisiin sisustuksiin.

Kodintekstiilit ovatkin oiva lahja tuoreelle ylioppilaalle, sillä jokainen meistä tarvitsee petivaatteita ja pyyhkeitä – etenkin ensimmäistä kertaa omilleen muuttava. Kahvinkeitin, leivänpaahdin tai imuri on myös hyvä ja käytännöllinen lahja, johon nuori itse ei välttämättä halua käyttää rahaa.

Lahjaksi rahaa?

Rahalahjaa arvostetaan aina, mutta toisaalta se voi olla aika persoonaton. Mikäli haluat varmistaa, että raha kuluu varmasti hyvään tarkoitukseen osta nuorelle lahjakortti esimerkiksi kodinkoneita tai -tekstiilejä myyvään liikkeeseen.

Myös osakesalkku on loistava lahja tuoreelle ylioppilaalle, sillä se on myös sijoitus tulevaisuuteen. Toisen henkilön puolesta sitä ei voi perustaa, joten anna salkun perustamista varten rahaa ja vaikkapa sijoitusmaailmaan perehdyttävä teos lahjaksi, ja sovi nuoren kanssa rahojen sijoittamisesta.

Myös aineeton lahja on varteenotettava idea, sillä opiskelijoilla on harvoin rahaa itsensä hemmotteluun: elokuvaliput, lahjakortti kauneushoitolaan tai hierojalle voikin olla juuri sitä, mitä nuori tarvitsee arjen keskellä.

Mikäli ylioppilas toivoo jotain suurempaa, kuten kodin viihdekeskusta tai uutta tietokonetta, kannattaa lahjan antajien yhdistää voimansa – pienistä puroistahan kasvaa tunnetusti suuri virta.

Kuvat: Kenwood/ Arabia/ Finlayson/ Pentik

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja