Mainos

Yliopisto-opiskelijoiden ruotsi kehnoa

Yliopisto-opiskelijoiden ruotsin kielen taidot ovat heikentyneet viime vuosina dramaattisesti.

Hufvudstadsbladetin haastattelemat ruotsin kielen yliopistolehtorit kertovat, että valmistuvilla opiskelijoilla ei ole läheskään niin hyvä ruotsi kuin heidän valmistumispapereissaan lukee.

Pahimmassa tapauksessa lehtorit joutuvat katsomaan opiskelijoiden ruotsin kielen taitoja läpi sormien, jotta nämä läpäisisivät yliopistotutkintoon kuuluvan ns. virkamiesruotsin kurssin.

Esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa joudutaan järjestämään valmistelevia kursseja opiskelijoille, joiden pitäisi suorittaa pakollinen ruotsin oppimäärä. Näistä RVM-opiskelijoita (ruotsia vaille maisteri) ei muutoin saada valmistuneita.

- Tilanne on todella huono, sanoo Jyväskylän yliopiston ruotsin lehtori Camilla Jauhojärvi-Koskelo HBL:lle. Hän oli mukana tekemässä tutkimusta, jossa kartoitettiin tulevien maisterien ruotsin taitoja vuosina 2006-2007. Tulos oli, että alle puolella oli todellisuudessa riittävät ruotsin taidot virkamiesruotsin läpäisemiseksi.

- 98 prosenttia näistä opiskelijoista oli kirjoittanut ruotsin ylioppilaskokeissa. Nykyään yliopistoon tulevilla on paljon huonompi taso.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.