Yli neljännes valitsi Pekka Haaviston suosikikseen Ylen presidenttikyselyssä

Lähteekö Olli Rehn presidenttikisaan? Suoraan kysymykseen epäsuora vastaus MTV:n Uutisextrassa 17:37
Lähteekö Olli Rehn presidenttikisaan? Suoraan kysymykseen epäsuora vastaus MTV:n Uutisextrassa

Suosituin henkilö seuraavaksi Suomen presidentiksi on toimitusministeristön ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), selviää Ylen teettämästä kyselystä. Vastaajista 28 prosenttia nimesi Haaviston suosikikseen, kun heitä pyydettiin valitsemaan mieluisimmat ehdokkaat 38 nimen listalta.

Toisena Ylen kyselyn mukaan on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) 15 prosentin kannatuksella, ja kolmanneksi suosituin on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 13 prosentilla.

Haavistoa kannattavat Ylen kyselyn mukaan etenkin suurten kaupunkien asukkaat, korkeakoulutetut ja naiset. Rehnin vankin tuki taas tulee 65–79-vuotiailta miehiltä ja pienistä kaupungeista. Aaltolaa kannattavat eniten yli 50-vuotiaat ja ammattikoulutetut.

Vastaajat nimesivät Haaviston suosikikseen yli puoluerajojen. Haavistoa kannattaa runsas kolmannes myös niistä, jotka eivät ilmoittaneet tiukkaa puoluekantaa.

Rehniä kannattavat etenkin keskustalaiset, mutta hän on kerännyt suosiota myös kokoomuslaisilta. Aaltola saa melko tasaisesti kannatusta kaikkien puolueiden äänestäjiltä, eniten kuitenkin perussuomalaisten kannattajilta.

Kaikki kolme ovat kasvattaneet kannatustaan edellisestä kyselystä.

Presidentinvaalit järjestetään tammikuussa 2024.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi toukokuun alussa 1  656 ihmistä. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat