Mainos

Lähes 50 kuoli juotuaan vartalotuoksua Siperiassa

Venäjällä Irkutsin kaupungissa on julistettu hätätila sen jälkeen, kun ainakin 49 ihmistä menehtyi juotuaan metanolia sisältävää vartalotuoksua, Venäjän viranomaiset kertoivat maanantaina.

Venäläisviranomaiset ovat aloittaneet tapauksen tutkinnan. Uutistoimisto AFP:n mukaan useita ihmisiä on pidätetty tapaukseen liittyen.

Maan pääministeri Dmitry Medvedev määräsi hallituksensa ”selvittämään” korvikealkoholin myyntiin liittyvän ongelman. Medvedevin mukaan kosmetiikkatuotteina automaateista myydyt alkoholituotteet päätyvät usein vähävaraisten alkoholistien käsiin.

Halpoja parfyymeja ja kasvovesiä saa myydä rajoituksetta, minkä vuoksi niitä usein ostetaan korvikealkoholiksi. Kotipolttoinen viina ja korvikealkoholit vievät joka vuosi kymmenien ihmisten hengen Venäjällä.

Kymmeniä ihmisiä kiidätettiin sairaalaan siperialaisessa Irkutskin kylässä, noin 4 200 kilometrin päässä Moskovasta sen jälkeen, kun henkilöt olivat juoneet myrkyllistä ainetta, viranomaiset kertoivat maanantaina.

Paikallisen syyttäjäntoimiston edustaja Alexander Semyonov kertoi venäläisille tiedotusvälineille, että 57 tiedetään juoneen nestettä. Heistä 49 on menehtynyt.

Pullojen kyljissä oli poliisin mukaan asianmukaiset varoitukset, mutta nestettä kulutettiin tästä huolimatta "kuin alkoholia". Hajuste sisälsi metanolia, jota käytetään muun muassa lasinpesunesteessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.