Yli 350 ihmistä on odottanut satamaan pääsyä Välimerellä kahden viikon ajan – Ocean Viking -pelastusalus sai rantautumisluvan Maltalta

Kahden viikon ajan Välimerellä satamapaikkaa etsinyt pelastusalus Ocean Viking on saanut tänään luvan rantautua Maltan satamaan, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Lääkärit ilman rajoja - ja SOS Mediterranee -järjestöjen operoimalla pelastusaluksella on ollut 356 miestä, naista ja lasta, jotka ovat yrittäneet ylittää Välimeren. Norjan lipun alla seilaava alus on etsinyt satamapaikkaa kahden viikon ajan EU-maista Välimeren rannalta.

STT:n mukaan Ranskan hallitus on luvannut ottaa vastaan 150 ihmistä laivasta.

– Olemme kiitollisia, että nyt löytyi ratkaisu, sanoo Lääkärit Ilman Rajoja Suomen-toimiston toiminnanjohtaja Linda Konate tiedotteessa.

Konete kuitenkin painottaa, että Välimeren tilanteen parantamiseksi tarvitaan pitkäkestoisia ratkaisuja.

Järjestön mukaan pelastusalusten toiminta on vaikeutunut Välimerellä sen jälkeen, kun Italia esti humanitaarista apua antavien alusten rantautumisen kesäkuussa 2018. Myös esimerkiksi Open Arms -alus on ollut vastaavassa tilanteessa.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Ocean Viking jatkaa matkaa Maltalta Ranskan Marseillen satamaan tankkaamaan, täydentämään lääke-, ruoka- ja vesivarastoja ja vaihtamaan henkilöstöä. Aluksen on tarkoitus palata etsintä- ja pelastustehtäviin Välimerelle lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat