Mainos

Ylen toimittajaa solvannut presidentin neuvonantaja: Kyllä minullakin voi olla näkemyksiä

Viron presidentin neuvonantaja ja puheiden kirjoittaja Iivi Anna Masso puolustaa sanomisiaan virolaisen Kuku-radion haastattelussa.

Masso kirjoitti viime viikolla Twitterissä, että Ylen toimittaja Risto Vuoriselle ei pitäisi antaa haastatteluja. Masso kutsui toimittajaa Risto "Virolaislapset syövät puunlehtiä" Vuoriseksi. Masso myös sanoi Vuorisen edistävän Venäjän propagandaa.

Osapuolten sananvaihtoa on käyty varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Postimees-lehden mukaan Masson kanssa asiaa radiossa pohtivat Viron sanomalehtien liiton johtaja Mart Raudsaar sekä suomalainen, Virossa asuva kirjailija Mika Keränen.

Lehden mukaan Raudsaar oli lähetyksessä sitä mieltä, että Masson tulisi pyytää Vuoriselta anteeksi puheitaan.

Masso itse sanoi, että hän ei edusta Twitterissä tai Facebookissa Viron presidentin kansliaa. 

– Työpaikkani ei tarkoita sitä, etteikö minulla voisi olla mielipiteitä. Työpaikkani ei todellakaan tarkoita sitä, että en voisi kertoa, kun minua solvataan henkilökohtaisesti.

Virossa Masson ja Vuorisen kiistaa on seurattu tarkasti. Mm. suosittu Todellinen Tallinna-blogi kertoo, että helmikuun alussa Masso uhkasi Facebookissa haastaa Vuorisen oikeuteen. Mistä, se ei selviä viestiketjusta. 

Saman blogin mukaan virolainen Eesti Päevaleht yritti saada Massolta kommentin skandaalista. Masso oli sanonut lehden toimittajalle, että Päevaleht syyllistyy myös Kremlin propagandan levittämiseen, jos asiasta kirjoitetaan riviäkään.

Masson Twitter-kirjoituksia on kritisoinut mm. Suomen Journalistiliitto.

Ylen Viron kirjeenvaihtaja/avustaja Vuorinen herätti maassa kohua joitain vuosia sitten, kun hänen virolaista köyhyyttä käsittelevä tv-reportaasinsa kertoi tarttolaisista lapsista, jotka joutuvat syömään nälkäänsä puunlehtiä. 

Suomen ja Viron kansalaisuudet omaava Masso on väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta 2006. Masso kirjoitti vasemmistoliiton vuoden 2003 demokratiapamfletin. Hän oli vuoden 2008 kuntavaaleissa Helsingissä kokoomuksen ehdokkaana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.