Ylen toimittaja pelleili suorassa lähetyksessä olutpullon kanssa: Potkut

Moni tv-katsoja hieraisi silmiään keskiviikkoaamupäivänä, kun Yle Newsin juontaja pelleili suorassa lähetyksessä olutpullon kanssa.

Ylen englanninkielisten uutisten loppuvaiheessa nähtiin jotain sellaista, joka sotii vastoin yhtiön perusarvoja. Lähetyksen juontanut Kimmo Wilska kevensi olutaiheista teemaa tuomalla lähetykseen mukaan olutpullon.

Lähetyksen viimeisenä aiheena oli alkoholitarkastukset Uudellamaalla ja kuvan palatessa takaisin studioon juontaja teki jotain täysin odottamatonta.

Uutisjuontaja näytti ottavan olutpullosta siemausta ja näytti yllättyneeltä, kun kuva palasi studioon. Hämmentyneen oloinen Wilska laittoi pullon kiltisti piiloon ja jatkoi lähetystä normaalisti.

Ei hyväksyttävää

Uutisjuontajan tempausta ei katsottu kuitenkaan hyvällä perinteisiä arvoja noudattavassa Yleisradiossa.

– Hän oli ajatellut varmasti keventävänsä uutista, mutta tässä tapauksessa harkintakyky oli pettänyt pahemman kerran. Tämä ei ole hyväksyttävää, ei ollenkaan, uutislähetyksien toimituspäällikkö Marjo Ahonen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Ahosen mukaan tapauksesta on jo keskusteltu juontajan kanssa.

– Vielä ei ole tarkkaan selvillä, mistä tässä oikein oli kyse. En tiedä, mistä pullo oli hankittu, mutta kyllä tämä oli suunniteltu juttu. Mitä yritin tarkkaan katsoa, niin se pullo taisi olla ykkösolutta.Sillä ei ole kuitenkaan väliä, ykköstä tai kolmosta, Ahonen sanoo.

Sai potkut

Erikoisuutisista vastaava toimituspäällikkö Timo Kämäräinen kertoo MTV3:n Uutisille lähtöpassien syyksi sen, että Yle ei hyväksy tällaista käytöstä missään uutislähetyksissään.

Kämäräinen kertoo keskustelleensa Wilskan kanssa tempauksesta henkilökohtaisesti, mutta pitää keskusteluja luottamuksellisina eikä siksi kerro niiden sisällöstä.

MTV3:n Viihdeuutiset sai potkut saaneen Wilskan kiinni. Lue:

Katso videoYouTubesta

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja