Nyt puhuu potkut saanut Ylen toimittaja: Yllätyin reaktioista

Toimittaja Kimmo Wilska kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille yllättyneensä potkuista ja kansan kiinnostuksesta, sillä mies on pelleillyt Ylen lähetyksissä aiemminkin.

– Näin kova reaktio ihmetyttää. Olen Suomessa asunut jo vuosikymmeniä, mutta yhä tämä maa osaa yllättää. Jos Ylen mielestä mentiin rajan yli, niin pakko se on uskoa. Itse pidän päätöstä yllättävänä, Wilska toteaa.

Keskiviikkona Ylen englanninkielisessä uutislähetyksessä uutisankkuri Kimmo Wilska oli hörppäävinään olutpullosta lähetyksen alkoholivalvontaiskuista kertoneen jutun lopuksi. Yleisradio ei hyväksynyt tempausta, Wilskaa ei enää käytetä Ylen englanninkielisissä televisiouutisissa.

Mies kertoo harrastaneensa huumoria jo aiemmin Ylen uutislähetyksissä. Joulutauolle jäävän uutislähetyksen viimeisessä osiossa mies oli vetänyt tonttulakin päähänsä ja toivottanut hyvää joulua katsojille.

– Tonttulakki-tempauksesta kerroin etukäteen esimiehelleni ja idea sai positiivisen vastaanoton. Esimieheni hyväksyi idean ilman muiden kanssa keskustelua. Olutpullon käytöstä lähetyksessä en kertonut kenellekään etukäteen.

Olutpullo oli peräisin studion rekvisiitasta. Wilska kertoo saaneensa idean noin tunti ennen lähetystä. Oluen kanssa pelleilyn tarkoituksena oli miehen mukaan ainoastaan kevyt huumori. Työpaikan menettäminen harmittaa miestä.

– Sikäli kaduttaa, että pidin työstä ja käsittääkseni olin myös pidetty. Kaduttaa myös, että aiheutin kollegoille ongelmia tempauksellani. Freelancerina minulla riittää kyllä töitä, mutta mieluummin olisin jatkanut samaa rataa. Työpaineita on ollut, välillä olen ikään kuin polttanut kynttilää molemmista päistä.

Katso videouutislähetyksestäYouTubesta

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat