Mainos

Stiller kertoo HS:lle pelänneensä potkuja – ”Ylen suhtautuminen muuttui SK:n jutun myötä”

Ylen Pressiklubi-ohjelman juontaja Ruben Stiller kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa kokeneensa painetta Ylen johdon suunnalta.

Hänelle oli ilmoitettu maanantaina, ettei pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suhdetta Yleen tai mahdollista esteellisyyttä Terrafame-asiassa saa käsitellä keskusteluohjelmassa lainkaan.

Stiller ei suostunut, minkä hän toi esimiehilleen esiin toimituksen palavereissa. Tiistaina hän sai kirjallisen varoituksen.

– Olin aivan pöllämystynyt, kun se varoitus lyötiin käteen. Sain kävellä käytävillä 10–15 minuuttia ja miettiä, tulenko toisiin ajatuksiin. En tullut. Sanoin, että tämä on omantunnon kysymys, Stiller toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hän pelkäsi kantansa johtavan potkuihin.

– Mulle alkoi selvitä, että jumalauta, tässähän on edessä potkut. Lähdin kokouksesta pois ja suoraan sanoen mua pelotti todella paljon. Olen hiiri ja minua pelotti.

Stiller sanoo tilanteensa muuttuneen täysin, kun Suomen Kuvalehti uutisoi Ylen johdon ilmoittamista linjauksista sekä hänen varoituksestaan keskiviikkona aamuyöllä. Samana päivänä hän twiittasi, että varoitus on mitätöity.

Stillerin mukaan tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että perjantain Pressiklubissa saa käsitellä Sipilää ja Yleä vapaasti. Vieraaksi on tulossa ainakin Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Lopullisen linjauksen tekee Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen, jonka Stiller tapaa tänään.

– Saan kuulla, mikä se linja on. Mutta käsittääkseni mitään rajoitteita ei pitäisi olla. Koko kohun jälkeen olisi Ylen oma etu, että asiasta keskusteltaisiin hyvin vapaasti. Se on ainoa tapa, jolla asiassa voidaan lunastaa jonkinlainen uskottavuus.

11:50

2:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.