Yle julkisti Sipilän ja toimittajan välistä katkeraa viestinvaihtoa: Näin meni maltti

Yle on julkistanut pääministeri Juha Sipilän kanssa käytyä viestinvaihtoa.

Sipilä lähetti Ylen toimittaja Salla Vuorikoskelle ja Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle lähes 20 viestiä, joista osa oli Sipilälle tullutta kansalaispalautetta ja osa pääministerin ja toimittajan välistä keskustelua. 

Jääskeläinen on todennut, että pääministeri oli ilmiselvästi menettänyt malttinsa asiassa.

Sipilä kritisoi perjantaina lähetetyissä viesteissä, että hän ei ehtinyt esittää omaa näkemystään Terrafamea ja Katera Steeliä koskevassa Ylen jutussa ennen jutun julkaisua.

– Eipä kerennyt kommentoida, kun edesvastuuton juttu on jo tehty. Hyvään journalismiin kuuluu se, että syytetyllä on mahdollisuus sanoa oma näkemyksensä, Sipilä kirjoitti.

Sipilä piti saamaansa vastausaikaa kohtuuttoman lyhyenä pääministerin kiireiseen aikatauluun nähden. 

Vuorikoski oli pyytänyt asiasta kommenttia ja kertoi kommenttipyynnön olevan edelleen voimassa. Tähän Sipilä totesi vahingon jo tapahtuneen.

Tämän jälkeen Sipilä lähetti Vuorikoskelle ja Jääskeläiselle useita kansalaisilta saamiansa palauteviestejä, jotka olivat sävyltään Sipilää syyttäviä. 

Sipilä perusteli lähettäneensä kansalaisten viestejä siksi, että kävisi ilmi, mitä jutulla saatiin aikaan.

– Arvostukseni Yleen on nyt täysi nolla, ei tietysti poikkea teidän arvostuksestanne minua kohtaan. Tasoissa ollaan, Sipilä lopetti viestittelyn.

Viestittely jatkui vielä lyhyesti lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat