Mainos

Ylen Silminnäkijä: Lapsensa tappaneen äidin tarina

Ylen Silminnäkijä-ohjelma on saanut yhteyden lapsensa surmanneeseen äitiin. Äiti kertoi ohjelman tekijöille kirjeitse tekonsa taustoista.

Ohjelmassa Jennaksi kutsuttu äiti kertoo olleensa hyvin väsynyt. Hän haki sosiaalivirastosta sekä rahallista että lastensuojeluapua - mutta ei ehtinyt sitä koskaan saada.

Minut tuomittiin lapseni taposta. Tosin en tiedä tehneeni tälläista tekoa. Mutta viisammat osoittivat, ettei ole ollut muuta järkevää selitystä. Oli kuinka oli. MINÄ olen syyllinen, koska en suojellut perhettäni, en ollut parempi ihminen, parempi äiti.

Lainaus ”Jennan” kirjeestä Ylen Silminnäkijä-ohjelmasta

12 viime vuoden aikana Suomessa on tapettu 74 alle 15-vuotiasta lasta. Vastasyntyneitä näistä on ollut 20. Ohjelman haastattelemien asiantuntijoiden mukaan suurin osa lapsensa tappaneista vanhemmista on ollut jossakin vaiheessa yhteydessä erilaisiin palveluihin, joissa tukitoimet olisi voitu käynnistää.

– Voidaan sanoa, että ainakin osa näistä on epäonnistumisia. Hätää ei ole nähty, kertoo vankilapsykiatri Hannu Lauerma ohjelmassa.

Silminnäkijässä kuultiin myös toisen äidin, ”Tuijan” ajatuksia. Tämä äiti oli yrittänyt surmata itsensä ja lapsensa.

Rakastin lastani niin paljon että halusin ottaa hänet mukaani pois täältä kärsimästä tai elämästä ilman äitiä. Näin jälkeenpäin olihan se itsekästä.

Lainaus ”Tuijan” kirjeestä Ylen Silminnäkijä-ohjelmasta

”Tuija” kertoi ohjelmassa, että hänellä oli aivan tavallinen perhe. Hän kertoi jääneensä elämässään taka-alalle, koska oli liian hyväntahtoinen ja auttavainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja