Mainos

Ylen päätoimittaja Jääskeläinen avautui raskaista viikoista: "On äärimmäisen opettavaista olla itse mediakohun kohteena"

Yle-kohun keskiössä puolisen vuotta ryvettynyt Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo oppineensa kohusta paljon myös henkilökohtaisella tasolla.

Jääskeläinen kertoo Peter Nymanin keskusteluohjelmassa katuvansa ratkaisujaan kohun keskellä.

– Jos jälkikäteen pääsisi tekemään päätöksen uudestaan, niin tekisin varmaan toisin. Varsinkin siinä kohun ensimmäisen viikon aikana sisäiset jännitteet Ylessä pääsi kiristymään liikaa. Tavallaan tilanne eskaloitui, Jääskeläinen kommentoi tuntemuksiaan.

Jääskeläinen kertoo haastattelussa kohun ottaneen hetkittäin myös koville.

– On äärimäisen opettavaista olla itse mediakohun kohteena, kun työkseen tekee päätöksiä joiden perusteella ihmisiä tuodaan mediakohun keskelle ja heihin kohdistuu valokeila. Kun on itse ollut sen kohteena, niin varmasti tulevaisuudessa kasvattaa vastuuta myös päätöksiin, Jääskeläinen kommentoi.

Yle sai langettavan päätöksen JSN:ltä. Neuvosto katsoo, että Yle luovutti niin sanotussa Terrafame-tapauksessa journalistista päätösvaltaa ulkopuolelle ja rikkoi siten Journalistin ohjeiden kohtia 2. ja 3.

Jääskeläinen jatkoi linjallaan läpi haastattelun, jossa hän kertoi oman toiminnan pohjalla olleen vastuullinen journalismi.

– Ylivarovaisuuteen ei pidä mennä, mutta ei pidä myöskään kevyin perustein mennä julkaisemaan väitteitä. Meillä on Ylessä varaa olla huolellisia.  Meillä on varaa odotella vielä hetki sen varmistamiseksi, että onko joku asia oikein vai väärin, Jääskeläinen kertoi.

Peter Nyman nostaa esiin viikon puhutuimman aiheen ja tapaa mielenkiintoisia vieraita omaa nimeään kantavassa ohjelmassa. Hän haastattelee viikoittain jokaisessa jaksossa kaksi vierasta. Illan jaksossa Jääskeläisen lisäksi vieraana on muusikko Saara Aalto.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.