Kivelä Ylen kuohunnasta: Ei Ylen hallintoneuvoston jäsenet mitään idiootteja ole

14:53

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (PS) kertoo aamun Huomenta Suomessa saaneensa viime viikkojen Yle-kohusta runsaasti palautetta.

Sipilän jääviysuutisoinnista alkanut keskustelu Ylen riippumattomuudesta kärjistyi eilen Ylen ajankohtaistoimituksen esimiehen Jussi Erosen ja Terrafame-uutisoinnista vastanneen toimittajan Salla Vuorikosken eroon.

Kivelä sanoo, että ei ole vielä kuullut kaikkia osapuolia kohuun liittyen. Lisäksi Kivelä muistuttaa, että Ylen hallintoneuvosto ei ole asiassa edes toimintavaltainen. Palautetta mies on kuitenkin saanut runsain mitoin niin Ylen toimittajilta kuin kansalaisilta.

– Kaikesta huolimatta emme me hallintoneuvoston jäsenet mitään idiootteja olla. Monessa kansalaispalautteessa näin on usein sanottu, mutta kyllä meillä tuntosarvet kuitenkin on ja emme me kaikkea ota suodattamattomana vastaan.

– Eilen sain tuoreeltaan esimerkiksi puhelun Ylen pitkäaikaiselta toimittajalta ja hän sanoi, että tämä julkisuusmyllerryksen Yle ei ole se, jonka hän tunnistaa. Hänellä on ollut hyvä työskennellä yhtiössä, eikä hänen tekemisiä tai sananvapautta ole rajoitettu.

Eronnut Jussi Eronen: Olo on helpottunut

Aamun Huomenta Suomessa vieraili myös Yleltä eronnut Jussi Eronen ja Seuran toimituspäällikkö Ari Korvola, joka on aikaisemmin työskennellyt Ylellä.

Eronen toteaa, että kaikki toimittajat Ylessä eivät koe johdon painostusta. Eroaan hän selitti jo eilen näkemyserolla sananvapaudesta päätoimittajan kanssa.

– He saattavat tehdä uutisia vaikkapa jostain luomuliiton tilaisuudesta tai urheilutapahtumasta. Heille päätoimittaja on esimies, joka antaa diplomin pikkujouluissa, mutta nämä toimittajat, jotka tutkivat näitä vaikeita aiheita, niin kohtaavat sellaisen johdon, joka heittää hiekkaa rattaisiin, Eronen sanoo.

Eronen sanoo olevansa helpottunut, että asia tuli ilmi ja siitä on keskusteltu viime päivät. Korvolan mukaan ikävintä kohussa on ollut se, että Ylen parhaasta päästä lähtee toimittajia

– Tämähän on aivovuotoa, mitä ei missään nimessä saisi tapahtua.

Hän toteaa aamun Huomenta Suomessa, että jo pari viikkoa vellonut kohu Ylen ympärillä kertoo pitkään jatkuneista ilmapiiriongelmista, jotka pitää ratkaista.

Katso koko haastattelu artikkelin yläpuolelta. Kivelän kommentit Yle-kohuun liittyen katsottavissa myös tästä: 

5:41

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja