Mainos

Ylen gallup: Niinistön kannatus laski selvästi, presidentinvaalit ratkeamassa silti 1. kierroksella: "Toinen kierros olisi ihme"

2:22

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on voittamassa presidentinvaalit jo ensimmäisellä kierroksella, jos Ylen tuoreimpaan gallupiin on luottaminen.

Niinistö sai Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 63 prosentin kannatuksen, kun valintaan vaalien ensimmäisellä kierroksella sunnuntaina riittää yli 50 prosentin kannatus.

Niinistön kannatus on kuitenkin sulanut yhdeksällä prosenttiyksiköllä Ylen edellisestä kyselystä.

Vihreiden Pekka Haavisto on vahvistanut kakkossijaansa. Hänellä on kyselyssä 14 prosentin kannatus.

– Toinen kierros olisi aikamoinen ihme, mutta täysin mahdotonta se ei ole. Tilanne voi vielä muuttua vaalipäivään mennessä mutta vaalipäivän tuloksen pitäisi muuttua erittäin paljon, arvioi Ylelle Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkija Sami Borg.

Kolmatta sijaa jakavat perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja valitsijayhdistyksensä kautta ehdolla oleva Paavo Väyrynen. Heidän kannatuksensa on kuusi prosenttia.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja pääministeripuolue keskustan Matti Vanhanen ovat tasoissa viidentenä neljän prosentin kannatuksella. Jumbosijaa 2 prosentissa jakavat SDP:n Tuula Haatainen ja RKP:n Nils Torvalds.

Kyselyyn vastasi 1422 ihmistä 17.–23. tammikuuta. Kyselyn virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä. Ylen mukaan vastanneista 20 prosenttia ei kertonut kantaansa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Viimeinen tentti illalla Ylellä

Presidenttiehdokkaat ottavat illalla yhteen viimeisessä vaalitentissä, jonka järjestää Yle.

Pitkään vaisuksi moitittuun vaaliasetelmaan on tullut viime päivinä sähköä, kun vaalien toinen kierros on alkanut näyttää aiempaa todennäköisemmältä. Istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus on tuoreimmissa gallupeissa notkahtanut, ja muut ehdokkaat ovat haastaneet häntä aiempaa kipakammin.

Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään tämän viikon sunnuntaina.

2:04

2:00

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.