Ylen ex-päällikkö Ervasti MT:lle: "Sensurointia ja varoituksia toimittajille etenkin Sipilän hallituksen aikana"

Tunnettu politiikan toimittaja  ja Ylen politiikan toimituksen entinen päällikkö Pekka Ervasti arvioi Maaseudun Tulevaisuudessa, että tilanne Ylessä on kärjistynyt kahden viime vuoden aikana. Ervasti lopetti Ylellä kesän korvalla.

Ervastin mukaan Yleisradion painostaminen ei ole mitään uutta, mutta tilanne on kärjistynyt varsinaisesti Sipilän hallituksen aikana.

– Juttuja on hyllytetty ja sensuroitu ja toimittajille on annettu varoituksia erityisesti tämän hallituksen aikana, Ervasti sanoo lehdelle.

Ervasti kirjoitti itsekin ennen Ylestä lähtöään kriittisesti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) poliittisesta osaamisesta, terveydestä ja taloudellisista sitoumuksista.

Julkisuudessa on spekuloitu Ervastin potkuilla.

– Kuten vastaava päätoimittaja Jääskeläinen on sanonut: olemme tehneet Ylen kanssa sopimuksen siitä, että emme erittele Ylestä lähtemiseni syitä julkisuudessa, Ervasti sanoo MT:lle.

Ervasti korostaa haastattelussa, että puhuu vain kollegoidensa puolesta, ei omasta tapauksestaan.

– Mutta veronmaksajana ja journalistina sekä entisiltä kollegoilta kuulemani perusteella olen erittäin huolestunut sitä, kuinka ahtaaseen rakoon Ylen poliittinen journalismi on ajettu toimivan johdon linjauksilla. Ei ole sattumaa, että kurilinja on koventunut erityisesti tämän hallituksen aikana.

Katso aamun ja eilisen uutisvideoita Sipilä-kohusta:

11:50

7:16

2:49
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja