Uutisvuodon Baba Lybeck kohusta HS:lle: ”Jääskeläinen ei voi jatkaa Ylen vastaavana päätoimittajana"

Toimittaja, tuottaja ja TV1:n Uutisvuoto-ohjelman juontaja Baba Lybeck sanoo Helsingin Sanomille menettäneensä luottamuksen Yleisradion vastaavaan päätoimittajaan Atte Jääskeläiseen.

Pääministeri Juha Sipilä lähetti Ylen toimittajalle ja vastaavalle päätoimittajalle viime perjantaina parikymmentä sähköpostiviestiä, joissa hän esimerkiksi kertoi arvostuksensa Yleen olevan täysi nolla. Vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan Ylen journalistinen johto teki maanantaina linjauksen, että Sipilää koskevaa uutisointia rajoitetaan.

A-Studion Susanne Päivärinta sanoi eilen ohjelmassaan, jossa hän haastatteli Jääskeläistä, että linjausta perusteltiin toimittajille lisäksi toteamalla, että on myös ”muita syitä joita ei voida kertoa”. Lybeck ei niele selityksiä.

– Yksinkertaisesti, vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläisen selitykset toiminnastaan ovat mielestäni kestämättömät ja herättävät suurta huolta Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan riippumattomuudesta. Luottamukseni Jääskeläiseen mureni täysin nähtyäni tämän haastattelun enkä koe, että hän voi jatkaa Ylen vastaavana päätoimittajana, hän sanoo lehdelle.

Lybeck korostaa, ettei ole Ylen työntekijä, vaan vapaa toimittaja. Hän lupaa, että lauantain lähetyksessä käsitellään kohua. Hän ei ole saanut minkäänlaista ohjeistusta koskien Sipilä-kohun käsittelyä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja