Yleisötilaisuuksien turvaväliohjeet yhä ristiriidassa, aluehallintovirastot sallisivat omat seurueet toisin kuin THL – Tavastian Merimaa ihmeissään: Mitä tarkoittaa seurue?

Näin rockklubi sopeutuu uusiin, ristiriitaisiin koronarajoituksiin – MTV vierailee Tavastialla 7:06
Näin rockklubi Tavastialla tulkitaan uusia ohjeistuksia yleisötilaisuuksista.

Yleisötilaisuuksia koskevat turvaetäisyydet herättävät hämmennystä tapahtuma-alalla ja teattereissa.

Pitääkö jokaisen ihmisen istua turvavälin päässä toisesta vai voiko omassa seurueessaan olla rauhassa hieman lähempänä toisiaan? Aukotonta vastausta ei löydy.

Aluehallintovirastojen ohjeiden mukaan yhdestä kahteen metrin turvaetäisyyttä on pidettävä joko osallistujien tai seurueiden välillä – omat seurueet siis olisivat sallittuja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan katsovat ohjeistuksessaan, että yhdestä kahteen metriä tarkoittaa yksittäisten ihmisten välistä etäisyyttä.

Esimerkiksi rockklubi Tavastialla Helsingissä ristiriitaiset ohjeet kummastuttavat.

– Me yritämme pitää kaikkien keskistä turvaväliä, mutta mitä sitten tarkoittaa seurue. Syntyykö se kotona, Narinkkatorilla vai täällä narikassa? Jos kaksi suhteessa olevaa vaikka halaa toisiaan, ei me voida siihen puuttua, miettii toimitusjohtaja Juhani Merimaa.

Jos oikein innostuu rockista, saa jammata hillitysti

Juhani Merimaan mielestä koronarajoitukset sinällään ovat hyvä asia, sillä asiakkaiden on luotettava tilaisuuksien turvallisuuteen. Tavastialle otetaan sisään noin 200 ihmistä, mikä on neljäsosa normaalista. Hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan. Lisäksi alueita on eristetty kaitein ja nauhoin.

Tuolilla ei ole pakko istua kuin kirkossa. 

– Saa nousta, jos musiikki innostaa. Etäisyydet pitää säilyttää ja pyrkiä siihen, että pisaratartunta ei leviä.

Tavastian Juhani Merimaasta korona-aika rajoituksineen on ollut kuin aikamatka 60 vuoden taakse, jolloin rock-käyttäytymistä vahdittiin muista syistä. Koppalakkeja ei kuitenkaan legendaarisella rockklubilla nähdä. 

– Toivottavasti ei. Tartuntatautilailla tietysti pyritään torjumaan taudin leviämistä, ja se on perusteltua monelta kannalta. Toisaalta me taistelemme musiikin elämyksellisyyden ja perinteisen tavan puolesta. 

Katso ylläolevalta videolta, kuinka rockklubi noudattaa koronaohjeistuksia!

Lue myös:

    Uusimmat