Yle: Yläkoululaisille pidettiin salaliittoteorioille ja maskivastaisuudelle flirttaileva aamunavaus – opettajan mukaan puhe käsitteli kriittisyyttä

7:48
Katso video: Asiantuntija vastaa kasvomaskeista levinneisiin salaliittoteorioihin.

Pohjois-Karjalassa sijaitsevan koulun opettaja piti yläkoululaisille vappuaattona päivänavauksen, jossa esiintyi muun muassa koronakriittisiä sävyjä, kertoo Yle.

Ylen mukaan opettaja oli kertonut aikovansa suunnata vapun viettoon pääkaupungin keskustaan, vaikka "poliisi ei sitä katso hyvällä, varsinkaan jos on EU-, maski-, korona-, rokote-, hallitus- WHO- ja Bill Gates -kriittinen."

Aaamunavauksessa mainittiin myös esimerkiksi, että Suomessa on menossa poliisivaltiokehitys.

Opettaja vastasi Ylelle puheen käsittelevän kriittisyyttä yleisesti ja kielsi sen olleen tieteen vastainen. Opettajan mukaan on kuuntelijan tulkintaa, että hän olisi maskikriittinen, sillä hän oli puhunut kolmannessa persoonassa.

Päivänavaus oli kuultu koulun keskusradiossa. Koulun rehtorin mukaan aamunavauksessa oli kohtia, jotka eivät ole koulun toimintaperiaatteiden mukaisia.

Jutussa ei ole mainittu koulun, opettajan tai rehtorin nimiä. Rehtorin ei halunnut pohtia tapauksen mahdollisia seuraamuksia.

Opetushallituksen sekä OAJ:n kanta on Ylen haastattelemien edustajien mukaan, että opetussuunnitelma ohjaa myös aamunavauksia. Opettajan ei tulisi opettaa omia mielipiteitään, vaikka kriittiseen ajatteluun voikin kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja