Attendo pyytää anteeksi virheitä Alavuden hoivakodin toiminnassa: "Korjaavat toimenpiteet aloitettu"

Ovatko hoivattavien elämät kaupan? 7:59
Ovatko hoivattavien elämät kaupan?

Terveys- ja hoivapalveluja tuottava Attendo pyytää anteeksi virheitä Alavuden hoivakodin toiminnassa. Attendo julkaisi asiasta tiedotteen myöhään perjantai-iltana sen jälkeen kun Länsi-Suomen aluehallintovirasto oli päättänyt Pelimanni-hoivakodin toiminnan keskeyttämisestä.

Aluehallintovirasto teki ennalta ilmoittamattoman valvontatarkastuksen Pelimanniin torstaina ja perjantaina. Viraston mukaan tarkastuksessa ilmeni sellaisia puutteita, ettei asukkaiden turvallisuutta pystytä riittävästi takaamaan. Muun muassa henkilöstömitoitus ei ollut tarkastuksessa riittävä.

Attendon mukaan korjaavat toimenpiteet on aloitettu ja hoivakotiin on palkattu lisää hoitajia.

–  Olemme käyneet viimeisen kahden viikon aikana läpi tiheällä kammalla yksiköidemme toimintaa, jotta epäkohtia saadaan korjattua. Pyydämme anteeksi toimintamme virheitä sekä niistä asukkaille ja omaisille aiheutunutta huolta ja vaivaa, sanoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen tiedotteessa.

Attendon aluejohtaja Tiina Talonen vakuuttaa, että yritys ottaa asukasturvallisuuden hyvin vakavasti.

HS:n mukaan hoivakodissa on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja syitä siihen selvitetään.

–  Hoivakodin toiminnan käynnistyttyä taloon muutti nopealla aikataululla noin 50 poikkeuksellisen huonokuntoista ja runsashoitoista asukasta neljästä eri yksiköstä, Attendo sanoo tiedotteessa.

Attendo Pelimanni aloitti toimintansa 8. tammikuuta.


Lue myös:

    Uusimmat