Yle: Suomi kysynyt EU:lta elvytyspaketin hylkäämisestä – seurauksena olisi ennennäkemätön mainehaitta ja poliittinen paine

Debatti: Näin EU:n elvytysrahat tulisi Suomessa käyttää 10:27
Debatti: Näin EU:n elvytysrahat tulisi Suomessa käyttää.

Valtioneuvoston kanslia on arvioinut, mitkä olisivat seuraukset, jos Suomi tai jokin toinen EU-valtio hylkäisi EU:n elvytyspaketin, Yle kertoo.

Suomi on kysynyt luottamuksellisesti näkemystä myös Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelusta.

Ylen tietojen mukaan oikeuspalvelun yksi johtava virkahenkilö vastasi, että elvytyspaketin hylkäävä valtio saisi taakakseen ennenäkemättömän mainehaitan ja poliittisen paineen.

Suomessa eduskunnan perustuslakivaliokunta ratkaisee tiistaina, riittääkö kansanedustajien yksinkertainen enemmistö elvytyspaketin hyväksymiseen. Jos perustuslakivaliokunta päättää, että paketin hyväksyntä edellyttää kahden kolmasosan enemmistön, niin Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus tarvitsee tukipaketille kannatusta myös oppositiosta.

Perussuomalaiset ovat jo ilmoittaneet vastustavansa elvytyspakettia. Näin ollen kehysriihineuvottelujen kanssa painiva hallitus tarvitsisi käytännössä kokoomuksen tukea. Vaikka kokoomuskin on kritisoinut elvytyspakettia, ei puolue ole yksiselitteisesti kertonut vastustavansa tai puoltavansa sitä.

Lue myös:

    Uusimmat