Mainos

Yle: Suomeen tulleet irakilaiset neuvovat muita jäämään Irakiin – ”Tänne tulo oli virhe”

Suomeen tulleet irakilaiset turvapaikanhakijat kertovat sosiaalisessa mediassa, että Suomeen tuleminen on virhe, kertoo Yle.

Viestiä levitetään maailmanlaajuisessa, suositussa Facebook-ryhmässä, jossa moni harkitsee jo paluuta Irakiin.

Eräässä videossa kolme irakilaista miestä seisovat Helsingin keskustan Narinkkatorilla ja antavat ”tärkeitä neuvoja kaikille, jotka miettivät lähtöä”

Videolla he kertovat, että miettivät jo paluuta Irakiin ja heitä kaduttaa Suomeen tulo.

– Me oltiin väärässä! Maksettiin kauhea summa ihan turhaan. Irakissa ajatellaan, että Euroopassa on vaikka mitä ihmeellistä. Ihan tavallista täällä on. Älkää kuvitelko, että Eurooppa on jotain ylimaallista, Ali, Kadar ja Ali-nimiset miehet kertovat arabiaksi sunnuntai-iltana julkaistussa kännykkävideossa.

Vessat ovat likaisia ja ruoka kallista

Miesten mukaan mielikuvat eivät vastaa sitä todellisuutta, joka matkalla Eurooppaan selvisi.

Videolla miehet kertovat, että tilanne Euroopassa on vaikea, vaikka tulija onkin turvassa. Videolla mainitaan muun muassa likaiset vessat, vaatteiden puute ja kallis ruoka. Vastaanottokeskusten pienillä annoksilla ei heidän mukaansa jaksa edes lapsi.

– Maanpaossa oleminen on kauheaa nöyryytystä. Täällä ei voi tehdä palkkatöitä. Tänne tuleminen oli virhe, videossa todetaan.

Videot on julkaistu suositulla irakilaisella Facebook-sivulla, jossa kerrotaan vinkkejä Eurooppaan matkustamisesta. Ryhmässä on yli 200 000 jäsentä eri puolilla maailmaa.  Ryhmässä julkaistujen viestin perusteella moni muukin Suomeen saapunut epäröi.

– Hei te jotka olette Suomessa. Saavuin eilen alueelle nimeltä Oulu. Se on ihan autiota seutua. Mitä neuvotte minua tekemään? Jäänkö tänne vai lähdenkö jollekin toiselle seudulle? yksi Ouluun päätynyt kysyy päivityksessään.

– Hei, tässä yksi veli Suomessa haluaa palata Irakiin. Mitä neuvoisitte? Pliis.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.