Mainos

Yle: Paula Vesala ja Marketta Tikkanen liittyivät Aku Louhimiehen ohjaustapojen arvostelijoihin

Ylen mukaan Tuntematon sotilas -elokuvassa näytelleet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen haluavat osoittaa oman tukensa Louhimiehen ohjaustavoista kertoneille naisille.

VIDEO: Yleisön suosikki-palkintoa noutanut Louhimies herkistyi anteeksipyyntöpuheensa päätteeksi

Ohjaaja Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvassa esiintyneet Paula Vesala ja Marketta Tikkanen ovat lähettäneet yhteisen tiedotteen koskien Louhimiehen työtapoja, kertoo Yle. Tiedotteen mukaan sekä Vesala että Tikkanen ovat kokeneet vastaavia asioita, mitä Louhimiehen ohjaustavoista viime maaliskuussa kertoneet naiset ovat nostaneet esiin.

– Haluamme osoittaa tukemme Aku Louhimiehen työtavoista kertoneille naisille, koska valitettavasti olemme Tuntemattoman sotilaan kuvauksien yhteydessä kokeneet vastaavia asioita kuin mistä kahdeksan naisnäyttelijää ovat julkisuudessa kertoneet.

Vesalan mukaan hänen kohdallaan asia on loppuun käsitelty. Tiedotteessa kerrotaan, että Tikkasen osalta asian käsittely sen sijaan on vielä kesken. 

– Haluamme omalla esimerkillämme rohkaista naisia puhumaan työyhteisöissään vaikeistakin asioista, tiedotteessa todetaan. 

Maaliskuussa 2018 kahdeksan tunnettua naisnäyttelijää syytti ohjaaja Aku Louhimiestä nöyryyttävistä ja alistavista ohjausmetodeista. Ylen juttua varten aiheesta oli haastateltu muun muassa Pamela Tolaa, Matleena Kuusniemeä sekä Pihla Viitalaa.

Lähde: Yle

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja