Yle: Oppitunti sai dramaattisen käänteen, kun poliisi iski seksuaalirikoksista epäillyn kimppuun – koulun johtaja epäillystä: "Kohtelias nuori mies"

1:33
KRP kommentoi Oulun seksuaalirikoksia: Vasta jäävuoren huippu

Haukiputaan ammattiopiston oppilaat hätkähtivät, kun poliisi haki talteen Oulun seksuaalirikoksista epäillyn miehen kesken oppitunnin, kertoo Yle. 

Ylen mukaan poliisi suoritti kiinniotto-operaation 26. marraskuuta, tuolloin seksuaalirikoksista epäiltyjä miehiä kiinni otettiin ympäri Oulua.

Suurin osa epäillyistä löytyi yksityisasunnoista tai niiden läheisyydestä, mutta yksi afgaanimies napattiin kesken koulupäivän Oulun Haukiputaan ammattiopistosta. Ylen tietojen mukaan poliisit marssivat työsaliin ja veivät miehen vähin sanoin mukanaan.

Jo aiemmin on kerrottu, että kaikki alle 10-vuotiaan tytön erinäisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneet ovat ulkomaalaistaustaisia, Suomeen joko turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina saapuneita.

Osaa miehistä epäillään 10-vuotiaan suomalaistytön törkeästä raiskauksesta, osaa lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, osaa molemmista.

Myös tyttöön kohdistunutta pahoinpitelyä tutkitaan kahden epäillyn kohdalla. Yhteensä kahdeksan henkilöä on tällä hetkellä pidätettynä tapaukseen liittyen, viimeisin pidätys tehtiin alkuviikosta Saksassa, jossa pidätettiin 25-vuotias maasta poistunut irakilaismies.

Ylen mukaan ainakin kolmella epäillyllä löytyi yhteys Oulussa toimineeseen Vallinkorvan vastaanottokeskukseen.

Oulun poliisi tutkii myös kahta muuta Oulussa tapahtunutta seksuaalirikosta, joissa uhreina ovat olleet alle 15-vuotiaat tytöt. Näissä tapauksissa on kaksi epäiltyä.

Kaikkien epäiltyjen uskotaan tuntevan toisensa, mutta kaikkien yhteyksiä ei ole ainakaan vielä pystytty selvittämään.

"Opinnot sujuivat moitteettomasti"

Ammattiopistosta kiinni otettua ja sittemmin vangittua miestä kuvaillaan haastattelujen perusteella aktiiviseksi oppilaaksi, josta ei ole valittamista.

– Hän oli kohtelias nuori mies. Hänen opintonsa sujuivat moitteettomasti, kertoo Oulun seudun ammattiopiston Haukiputaan yksikönjohtaja Alpo Kaisto Ylelle.

Ylen mukaan hänellä on aktiivinen elämä sosiaalisessa mediassa. Hänen mielialansa kuitenkin vaihtelevat iloisista ajatuksista yksinäisyyteen.

– Kaikki päättyy aikanaan, eikä mikään kestä. Minä olen asunut Suomessa noin kaksi vuotta. Ei ole minulla ketään täällä. Ei perhettä tai sukulaisia. Olen yksin kylmässä… Suomessa, mies kirjoitti Ylen mukaan marraskuussa 2017 sosiaaliseen mediaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja