Yle joutui somemyrskyyn Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvan takia: "Elokuvaa ei tule sensuroida"

Ylen TV2 esitti tänään iltapäivällä Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvan, joka on valmistunut vuonna 1960. Elokuvan esittäminen sai aikaan valtaisan kuohunnan sosiaalisessa mediassa, niin Facebookin kuin Twitterinkin puolella.

Sosiaalinen media kuohahti, kun Ylen kanavalla nähtiin tänään 1960 valmistunut suomalainen elokuva Pekka ja Pätkä neekereinä. Elokuvassa Pekka ja Pätkä maalaavat itsensä tummiksi, jotta voisivat esittää afroamerikkalaisia muusikoita. Elokuvasta herkesi kiivas keskustelu, jossa osa halusi Ylen arkistoivan elokuvan lopullisesti.

Keskustelua käynnisteltiin jo eilen HBL:ssä kun toimittaja Malin Slotte kysyi Ylen ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdetilta, miksi elokuvaa vielä esitetään. Tähän juttuun tarttui myös Mafalala-blogia kirjoittava toimittaja Anna Pöysä. Ja sosiaalisessa mediassa käytävän kiivaan keskustelun resepti oli valmis. 

Ylen ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdet vastasi Facebookissa, että iltapäivisin vanhoja elokuvia katsovat erityisesti ikääntyneempi väestö. Ja että Ylen julkisen palvelun velvollisuuteen kuuluu näyttää vanhoja suomalaisia elokuvia. Hän myös muistutti, että elokuvaa tulee tulkita sen ajan yhteiskunnallisen tilanteen kautta. Eikä elokuvaa tulisi kulttuurihistorian vuoksi sensuroida. 

Ilta-Sanomien sivuilla on käynnissä leikkimielinen äänestys, jossa kysytään, että pitäisikö Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuva sensuroida. Äänestys on ollut varsinainen hitti, sillä parin tunnin aikana siihen on käynyt oman mielipiteensä antamassa jo lähes 60 000 lehden lukijaa. Äänestyksen selvässä johdossa on ei-äänet reilusti yli 90 prosentin osuudella. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja