Yle-gallup: Perussuomalaisten kannatuksessa iso muutos

Perussuomalaisten kannatus on ottanut ison loikan ylöspäin Ylen kannatusmittauksessa. 

Puolueen kannatus on nyt 20 prosenttia, eli 2,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin kuukautta aiemmin.

SDP:n kannatus laski kolmatta kuukautta peräkkäin ja oli 20,4 prosenttia. Laskua edelliseen mittaukseen oli runsaat 0,6 prosenttiyksikköä.

Mittauksen kärjessä oli kokoomus. Sen kannatus oli laskenut puoli prosenttiyksikköä 22,4 prosenttiin.

Ylen kyselyn tausta-aineiston mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut enemmän naisten kuin miesten keskuudessa.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus nousi perussuomalaisten kannatuksen kasvun myötä 0,9 prosenttiyksikköä 49,4 prosenttiin.

Keskustan kannatus koheni 0,7 prosenttiyksikköä 10,8 prosenttiin. Vasemmistoliitto oli lähes edellisen mittauksen tasolla 8,5 prosentissa, ja vihreiden kannatus koheni puolen prosenttiyksikön verran 8,2 prosenttiin.

Kristillisdemokraatit otti takapakkia puolen prosenttiyksikön verran 3,6 prosenttiin. RKP:n kannatus laski saman verran päätyen 3,4 prosenttiin.

Taloustutkimus teki kyselyn tammi-helmikuussa. Siihen haastateltiin liki 2  700:aa ihmistä, joista puoluekantansa kertoi vajaat 1  900. Virhemarginaali on suurimmillaan 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Haastattelujen kohderyhmänä oli nyt toista kertaa Suomen yli 18-vuotias väestö. Aiemmin mielipidemittauksiin kerättiin vastauksia vain enintään 79-vuotiailta täysi-ikäisiltä vastaajilta.

Lue myös:

    Uusimmat