Yläkouluun unisex-vessa: Vanhemmat raivostuivat

Vanhemmat kiukustuivat, kun yläkoululaisten vessaksi rakennettiin unisex-vessa.

Vanhemmat syyttävät Isossa-Britanniassa sijaitsevaa Hartlepoolin koulua hankaluuksien kerjäämisestä. Vanhempien kiukku johtuu unisex-vessasta, joka rakennettiin yläkoululaisia varten. Dyke House Sports and Technology Collegen uusi vessa on tarkoitettu sekä poikien että tyttöjen käyttöön.

Kahden lapsen äiti Lynsey Smithin, 32, poika käy kyseistä koulua. Jos hänellä olisi tytär, ajatus oman lapsen päästämisestä unisex-vessaan tuntuisi hänestä oudolta. Esimerkiksi kuukautisten aikaan poikien parveileminen ympärillä olisi hänestä liikaa.

– Ja mikäli koululaiset seurustelevat, he saattavat päätyä vessoihin. Se on todella hankaluuksien kerjäämistä, Smith sanoo.

Toisen koululaisen äiti on tehnyt valituksen asiasta koululle ja kunnanvaltuutetulle. Nainen avautui kiukustaan Facebookissa.

– Tyttäreni sanoi, ettei hän suostu menemään koulun vessaan seuraavaan neljään ja puoleen vuoteen, äiti kirjoitti.

Koulu puolustaa uusia vessoja kutsumalla niitä uuden vuosituhannen vessoiksi. Henkilökunta tarkkailee vessoja monitoreiden avulla. Niiden uskotaan myös ratkaisevan tupakkaongelman, jolla on tapana muodostua valvomattomiin nurkkauksiin, kuten vessoihin.

Rehtori Andrew Jordonin mukaan kaksi vanhempaa on valittanut vessoista, mutta he ovat muuttaneet mielipiteensä sen jälkeen kun heidät kutsuttiin katsomaan tiloja.

– Vessat ovat hyvin erillään toisistaan ja niissä on kaikissa yksilölliset kopit, joissa on ovet lattiasta kattoon. Jokaiselle luokkavuodelle on omat vessansa, joissa on kolme vessaa tytöille ja kolme pojille, Jordon puolustaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja