Vantaalaiskoulun massatestauksessa löytyi 17 koronatartuntaa, epäily useista jatkotartunnoista koulussa – kaikki 550 oppilasta ja 50 opettajaa etäopetukseen

6:08
Vantaan ylilääkäri Kirsi Valtonen kertoo, millä perustein massatestauksia tehdään – katso haastattelu tästä.

Vantaa Myyrmäessä sijaitseva Kilterin koulu on siirtynyt etäopetukseen koronatartuntojen vuoksi.

Kilterin koulussa on viimeisten parin viikon aikana todettu yhteensä 17 koronavirustapausta. Tämän takia koulussa tehtiin massaseulonta perjantaina 4. joulukuuta, jossa testattiin kaikki oppilaat ja henkilökunta. Kilterin koulu on 550 oppilaan ja 50 opettajan 7.9.-luokkien yläkoulu.

Otetuista 316 näytteestä löytyi 17 uutta positiivista koronatapausta, jotka ovat eri luokilta ja luokka-asteilta. Lukuisien koronatapausten vuoksi Kilterin yläkoulu on etäopetuksessa 20. joulukuuta saakka.

Valtaosalla tartunnan saaneista ei ole muuta selkeää tartunnanlähdettä tiedossa kuin koulu. Näin ollen epäillään koulussa tapahtuneen useita jatkotartuntoja. Kaikkien todettujen tapausten lähikontaktit kartoitetaan ja asetetaan karanteeniin.

Osa oppilaista on ollut karanteenissa aikaisemmin todettujen tapausten vuoksi. Heidän osaltaan seulonta jatkuu ensi viikolla. Huoltajille toimitetaan ohjeet testeihin hakeutumisesta samoin kuin niille oppilaille, joita ei ole vielä testattu. Tavoitteena on järjestää erillinen testaus karanteenissa oleville ensi viikolla.

Korjattu otsikkoa kello 10.21: Koko koulua ei testattu, vaan suurin osa oppilaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja