Yksiöiden vuokrien nousuvauhti lähes kymmenen prosenttia

Vuokraturvan mukaan kasvukeskusten pienten vuokra-asuntojen vuokrien kehityksessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut nousua.

Pääkaupunkiseudun yksiöiden vuokrat ovat vuoden takaisesta nousseet 9,9 prosenttia ja kaksioiden vuokrat 6,9 prosenttia. Huomionarvoista on se, että aivan Helsingin ydinkeskustassa kipuraja on tullut vastaan, ja yksiöiden vuokrat nousivat siellä selvästi muuta pääkaupunkiseutua vähemmän, vuoden takaisesta vain 3,7 prosenttia.

Yksiöiden vuorien nousutahti näyttää tärkeimmissä kasvukeskuksissa pysyvän loppuvuonna keskimäärin noin 9 prosentin tasolla ja kaksioiden nousuvauhti keskimäärin noin 7 prosentin tasolla.

Pienten asuntojen nousuvauhti näyttäisi kokonaisuutena olevan tänä vuonna Vuokraturvan aiempia odotuksia nopeampaa. Tämä saattaa selittyä sillä, että asuntokauppaa varjostava epävarmuus ja korkojen nousu ovat lisänneet vaihtoehtoisen asumismuodon eli vuokra-asuntojen kysyntää. Kolmioiden ja sitä suurempien asuntojen vuokrien kehitys näyttää kuitenkin pysyvän maltillisena.

Kesällä vuokra-asuntojen kysyntää lisää erityisesti uusien opiskelijoiden asunnonhaku. Loppukesällä moni vuokranantaja lisää vuokrapyyntöönsä sesonkilisää, koska pienten asuntojen kysyntä ylittää silloin hetkellisesti todella selvästi tarjonnan, ja asunnoista saa siksi tavallista korkeampia vuokria. Vuokralaisten valinnanvara kaventuu kesän lopussa olemattomaksi. Muutamana viime vuonna on nähty jopa vuokra-asuntojen huutokauppaa. Etulyöntiasemassa ovat ne opiskelijat, joiden opiskelupaikka varmistuu varhain ja jotka saavat asuntoasiansa järjestykseen jo ennen heinäkuun puoliväliä.

MTV3

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja