Mainos

Yksi viikko, seitsemän ruumista – joulukuun vaihde oli traaginen

Imatran ammuskelussa kuolleet kolme henkilöä nostivat henkirikosten uhrien määrän tältä viikolta seitsemään kappaleeseen.

Suomessa henkirikoksen uhrina kuolleiden vuosittainen määrä vaihtelee, mutta on viimeisen vuosikymmenen aikana pyörinyt 80 ja 130 tapauksen välillä. Kun vuosittainen henkirikoksen uhrien määrä jaetaan viikkojen määrällä, selviää että keskimäärin viikossa kuolee henkirikoksen uhrina 2,5–1,5 henkilöä. Määrä on ollut laskeva.

Viime viikon maanantaina eläkeikäinen pariskunta kuoli väkivallan seurauksena, ja poliisi epäilee teosta pariskunnan keski-ikäistä poikaa. Haminan Pyhällön kylällä tapahtunutta rikosta tutkitaan kahtena murhana.

Tiistaina Lappeenrannan Lauritsalan kaupunginosassa löydettiin asunnosta kuollut mies, jonka johdosta 47-vuotias paikkakuntalainen mies otettiin kiinni taposta epäiltynä. Poliisi ei kuitenkaan enää epäile miestä teosta vaan tutkii asiaa tavallisena kuolemansyyn tutkimuksena.

Lauantaina menehtyi Imatran uhrien lisäksi yksi henkilö. Enontekiöllä ulkomaalaistaustainen miehen epäillään puukottaneen hengiltä naisystävänsä. Poliisi on pidättänyt miehen epäiltynä taposta. Poliisista kerrotaan, että nimike voi tutkinnan edessä vaihtua myös murhaksi.

Korjaus 6. joukuuta kello 22: Lauristalan tapauksessa poliisi ei enää epäile miestä rikoksesta ja tapausta tutkitaan normaalina kuolemansyyn tutkimisena.

2:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.