Yksi Stubbin kabinettivalinta kertoo maailman muutoksesta – Niinistön entinen viestintäpäällikkö tyrmää villeimmät väitteet

Presidentti Stubbin kabinetti kertoo maailman muutoksesta 4:36
Millaista valtaa presidentin kabinetissa käytetään? Katso Niinistön entisen viestintäpäällikön haastattelu videolta.

Presidentin kabinetti käyttää korkeaa valtaa, mutta Niinistön entinen viestintäpäällikkö tyrmää villeimmät vihjailut vallankäytöstä.

Tasavallan presidentin kabinetin jäsenet ovat korkea-arvoisia neuvonantajia, jotka valitaan presidentin työnkuvan tueksi. Suomen uuden presidentin Alexander Stubbin kabinettiin kuuluu seitsemän henkilöä.

– Maailman tila määrittää sitä, keitä sinne valitaan. Esimerkiksi nyt tuleva presidentti on ottanut sinne Nato-neuvonantajan erikseen, mikä kertoo maailman muutoksesta ja Suomen Nato-jäsenyydestä, sanoo Katri Makkonen.

Tulevan tasavallan presidentin Alexander Stubbin kansliapäällikkö ja erityisavustajat on julkistettu 1:43
Tulevan tasavallan presidentin Alexander Stubbin kansliapäällikkö ja erityisavustajat on julkistettu.

Makkonen on nykyisin viestintätoimisto Milttonin johtava neuvonantaja, mutta on aiemmin toiminut presidentti Sauli Niinistön kabinetissa viestintäpäällikkönä kuuden vuoden ajan.

Presidentin kabinetti on noussut viime aikoina parrasvaloihin ja uuden neuvonantajien joukkoa on esitelty julkisuudessa.

Korkea-arvoisina virkamiehinä heillä on suurta valtaa, mutta puheet vallan piilottelusta tai jopa "varjohallituksesta" Makkonen kuitenkin tyrmää.

– Korkeilla virkamiehillä on korkeaa valtaa, koska he vievät asioita eteenpäin. Mutta on aivan selvää, kuka tekee päätökset, Makkonen kuvailee.

Millaista valtaa kabinetissa käytetään? Katso Niinistön entisen viestintäpäällikön haastattelu videolta artikkelin alusta.

Niinistön entinen viestintäpäällikkö paljastaa presidentin tärkeimmän työkalun 6:52
Niinistön entinen viestintäpäällikkö kertoo, millaista on työ presidentin kabinetissa: Neuvonantajat eivät näy, vaan hoitavat asiat taustalla

MTV Uutiset seuraa presidentin virkaanastujaisia koko päivän. Katso suoraa lähetystä MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat