YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi – uusi yhtiö muodostetaan viimeistään ensi vuonna

Rakennusjätit YIT ja Lemminkäinen aikovat yhdistyä 2:05

Rakennusyhtiöt YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi, yhtiöt tiedottavat. 

Yhdistymisellä haetaan tiedotteen mukaan muun muassa mittakaavaetuja. Lemminkäinen sulautuu YIT:hen aikaisintaan marraskuussa ja viimeistään ensi vuoden alussa. Lemminkäinen lakkaa olemasta ja uuden yhtiön nimeksi esitetään YIT:tä.

Sulautuminen vaatii hyväksymistä YIT:n ja Lemminkäisen ylimääräisissä yhtiökokouksissa, jotka on tarkoitus pitää syyskuussa. YIT:n toimitusjohtajana yhdistymisen jälkeen jatkaisi Kari Kauniskangas ja talousjohtajaksi nimitettäisiin Lemminkäisen nykyinen talousjohtaja Ilkka Salonen.

Yhtiöiden mukaan yhdistymisellä luodaan pohjaa muodostua yhdeksi johtavista kaupunkikehittäjistä Pohjois-Euroopan rakentamisen markkinoilla.

Sulautumisella tavoitellaan tiedotteen mukaan myös parempaa suhdannekestävyyttä ja kustannuskilpailukykyä.

– Lemminkäinen ja YIT ovat molemmat yli 100-vuotiaita kansainvälistyviä, vakaita suomalaisia yhtiöitä, joilla on monipuolinen osaaminen ja vahva jalansija toiminta-alueillaan. YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisellä syntyy vahva pohjoiseurooppalainen pelinrakentaja ja uudistaja, YIT:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria katsoo tiedotteessa.

Yhdistyneellä yhtiöllä tulee olemaan noin 10 000 työntekijää 11 maassa.

Lemminkäisen osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 3,6146 YIT:n uutta osaketta jokaista omistamaansa Lemminkäisen osaketta kohden.

Yhdistymisen jälkeen YIT:n osakkeenomistajat omistavat yhdistyneestä yhtiöstä 60 prosenttia ja Lemminkäisen osakkeenomistajat 40 prosenttia.

Tulevan yhtiön yhdistetty vuotuinen liikevaihto on noin 3,4 miljardia euroa ja liikevoitto noin 85 miljoonaa euroa.   

Lue myös:

    Uusimmat