Mainos

YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi – uusi yhtiö muodostetaan viimeistään ensi vuonna

2:05

Rakennusyhtiöt YIT ja Lemminkäinen sulautuvat yhdeksi yhtiöksi, yhtiöt tiedottavat. 

Yhdistymisellä haetaan tiedotteen mukaan muun muassa mittakaavaetuja. Lemminkäinen sulautuu YIT:hen aikaisintaan marraskuussa ja viimeistään ensi vuoden alussa. Lemminkäinen lakkaa olemasta ja uuden yhtiön nimeksi esitetään YIT:tä.

Sulautuminen vaatii hyväksymistä YIT:n ja Lemminkäisen ylimääräisissä yhtiökokouksissa, jotka on tarkoitus pitää syyskuussa. YIT:n toimitusjohtajana yhdistymisen jälkeen jatkaisi Kari Kauniskangas ja talousjohtajaksi nimitettäisiin Lemminkäisen nykyinen talousjohtaja Ilkka Salonen.

Yhtiöiden mukaan yhdistymisellä luodaan pohjaa muodostua yhdeksi johtavista kaupunkikehittäjistä Pohjois-Euroopan rakentamisen markkinoilla.

Sulautumisella tavoitellaan tiedotteen mukaan myös parempaa suhdannekestävyyttä ja kustannuskilpailukykyä.

– Lemminkäinen ja YIT ovat molemmat yli 100-vuotiaita kansainvälistyviä, vakaita suomalaisia yhtiöitä, joilla on monipuolinen osaaminen ja vahva jalansija toiminta-alueillaan. YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisellä syntyy vahva pohjoiseurooppalainen pelinrakentaja ja uudistaja, YIT:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria katsoo tiedotteessa.

Yhdistyneellä yhtiöllä tulee olemaan noin 10 000 työntekijää 11 maassa.

Lemminkäisen osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 3,6146 YIT:n uutta osaketta jokaista omistamaansa Lemminkäisen osaketta kohden.

Yhdistymisen jälkeen YIT:n osakkeenomistajat omistavat yhdistyneestä yhtiöstä 60 prosenttia ja Lemminkäisen osakkeenomistajat 40 prosenttia.

Tulevan yhtiön yhdistetty vuotuinen liikevaihto on noin 3,4 miljardia euroa ja liikevoitto noin 85 miljoonaa euroa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.