Mainos

Yhdysvaltojen hallintosulku voi vaarantaa jopa lentoturvallisuuden – "Mitään tällaista ei ole ennen nähty"

Yhdysvaltalaiset ilmailualan työntekijät varoittavat, että viisi viikkoa jatkunut liittovaltion hallinnon osittainen sulku uhkaa lamaannuttaa kaupallisen lentoliikenteen. Lennonjohtajien, lentäjien ja matkustamomiehistön liitot sanoivat yhteisessä lausunnossaan, että sulku vaarantaa lentoliikenteen turvallisuuden.

Liitot aikovat osoittaa mieltään myöhemmin tänään Washingtonin Reagan-lentokentällä. Lennonjohtajat ja lentokenttien turvatarkastajat ovat työskennelleet jo yli kuukauden päivät ilman palkkaa.

–  Riskejä karttavalla alallamme emme voi edes alkaa arvioida riskien nykyistä tasoa tai ennustaa hetkeä, jolloin koko järjestelmää luhistuu. Mitään tällaista ei ole ennen nähty, liitot sanoivat yhteisessä lausunnossaan.

Monet turvatarkastajat hankkiutuneet jo muihin töihin

Joillakin kiireisillä lentokentillä työvoimapula on niin vakava, että lennonjohtajat joutuvat tekemään kymmentuntisia työpäiviä kuutena päivänä viikossa, liitot toteavat.

Turvatarkastusjonot ovat venähtäneet monilla kentillä, koska monet palkattomaan työhön kyllästyneet turvatarkastajat ovat hankkiutuneet muihin töihin.

Yhdysvaltojen senaatin on määrä äänestää tänään kahdesta kilpailevasta ehdotuksesta hallintosulun päättämiseksi. Kummankaan ehdotuksen läpimenoa ei pidetä todennäköisenä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja