Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen ex-valmentaja teki itsemurhan – oli saanut syytteet ihmiskaupasta ja seksuaalisesta väkivallasta

1:00
Tältä näytti, kun USA:n voimistelumaajoukkueen ex-valmentaja löydettiin menehtyneenä.

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkuetta aiemmin valmentanut John Geddert teki torstaina itsemurhan vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli saanut syytteet ihmiskaupasta ja seksuaalisesta väkivallasta urheilijoita kohtaan.

Geddertin, 63, ruumis löydettiin moottoritien levähdyspaikalta torstaina iltapäivällä. Michiganin osavaltion syyttäjäviranomaiset olivat asettaneet Geddertille syytteet kaikkiaan 24 rikoksesta: mukana oli ihmiskauppaa, pakkotyötä, seksuaalista väkivaltaa, kiristystä ja poliisille valehtelua.

Syyttäjän mukaan Geddert oli lisäksi ollut tietoinen maajoukkueen lääkärin Larry Nassarin toimista. Nassar sai tammikuussa 2018 pitkän vankeustuomion yli 150 tytön ja nuoren naisen hyväksikäytöstä. Nassar oli lääkärinä harjoituskeskuksessa, jonka Geddert omisti.

Liitto sai kritiikkiä

Geddert valmensi nimellä "Fierce Five" -tunnettua voimistelujoukkuetta, joka voitti kultaa vuoden 2012 olympialaisissa. 

Rachael Denhollander toi hyväksikäytöt julkisuuteen vuonna 2016. Hän kertoi olevansa kauhistunut, ettei USA:n voimisteluliitto reagoinut aiemmin. 

– Häneen ei ainoastaan jätetty reagoimatta, vaan nuoret urheilijat ohjattiin hänen valmennukseensa vuosikymmenien ajan, Denhollander sanoi. 

USA:n voimisteluliitto tarjosi 215 miljoonan dollarin sovittelurahaa Nassarin uhreille viime vuonna. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja