Yhdysvaltain merivoimat rasismikohun keskellä – karmivat videot levisivät julkisuuteen, taustalla NFL-pelaajan ylistetty ja vihattu polvistuminen

NFL-pelaaja Colin Kaepernickin polvistuminen kansallislaulun aikana aiheutti ylistystä ja vihaa. Nyt julkisuuteen on levinnyt kaksi videota, jotka ovat repineet Yhdysvaltojen merivoimien erikoisjoukot, Navy Sealit rasismikohun keskelle.

Videot, joilla oletetut Yhdysvaltain merivoimien erikoisjoukkoja Navy Sealia edustavat henkilöt esittelevät kouluttamiansa koiria usuttamalla ne Kaepernickin paitaa kantavan miehen kimppuun. Yhdysvaltain merivoimat on tuominnut videoiden tapahtumat.

Kyseiset tapahtumat ovat vuoden takaa, Navy SEAL -museon järjestämästä hyväntekeväisyystapahtumasta Fort Piercestä, Floridasta.

Toisella videolla koirat laitetaan hyökkäämään Kaepernick-paitaisen henkilöön kimppuun, koska tämä ei suostunut seisomaan kansallislaulun aikana.

– Okei, minä seison, mies toteaa.

Aseistetut henkilöt tulevat ottamaan miehen kiinni. Mies toteaa olevansa kunnollinen ja tähän yleisö vastaa, että et ole.

Navy Seals kommentoi videoita Twitter-tilillään.

– Olemme tietoisia julkisuuteen levinneistä videoista. Koirien hyökkäyksen kohteena tässä näytöksessä on Colin Kaepernickin pelipaitaa kantava henkilö. Videon viesti on täysin merivoimien erikoisjoukkojen ja merivoimien arvojen vastainen. Tulemme tutkimaan tapauksen täysin. Ennakkotietojen mukaan vaikuttaa siltä, että tapahtumassa ei ollut mukana aktiivisia merivoimien jäseniä tai merivoimien varustusta, Navy Sealsin tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja