Yhdysvaltain 20 osavaltiota haastaa oikeudessa Trumpin käytännön, joka sallii siirtolaislasten säilöönoton määrittämättömäksi ajaksi

Yhdysvalloissa 20 osavaltiota haastaa oikeuteen presidentti Donald Trumpin hallinnon määräämän käytännön, joka poistaa siirtolaislasten säilöönottoa koskevat rajoitukset.

Viime viikolla kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö ilmoitti, että se sallii jatkossa siirtolaisperheiden säilöönoton määrittämättömäksi ajaksi. Nykyisin siirtolaislapsia saa pitää säilössä korkeintaan 20 päivää.

Trump ja republikaanit ovat toistuvasti arvostelleet nykyistä menettelyä siitä, että se rohkaisee siirtolaisia saapumaan rajan yli lasten kanssa, jotta perheet pääsisivät nopeasti vapaaksi.

Jatkossa perheitä olisi määrä pitää maahanmuutto- ja tullivalvonnan alaisissa pidätyskeskuksissa koko maahanmuuttoprosessin ajan.

Kalifornian osavaltion yleisen syyttäjän Xavier Becerran mukaan nyt avatun kanteen tarkoituksena on "suojella lapsia peruuttamattomalta harmilta, jota laiton ja tarpeeton säilössä pitäminen aiheuttaa". 

Lue myös:

    Uusimmat