Koronavirus tekee tuhoaan nyt rokottamattomien keskuudessa Yhdysvalloissa: "Tästä on tulossa rokottamattomien pandemia"

2:21
Uhkaako Yhdysvaltojen "rokottamattomien pandemia" Suomea – näin asiantuntija vastaa

Yhdysvalloissa koronaviruksen tartuntaluvut sekä kuolintapaukset ovat kääntyneet kasvuun. Huonontuvien koronalukujen taustalla on deltaviruksen lisäksi toinen yhteinen tekijä: rokottamattomuus.

Aiheesta uutisoi yhdysvaltalainen uutiskanava CNN. Koronaviruksen tehokkaammin tarttuva deltavariantti sekä hidastunut rokotustahti vaikuttavat maan koronalukuihin.

Lukujen perusteella rokotetut ovat kuitenkin säästyneet sairaalahoidolta ja kuolemilta.

– Tästä on tulossa rokottamattomien ihmisten pandemia, sanoo yhdysvaltalaisen terveysviraston johtaja Rochelle Walensky.

Walenskyn mukaan yli 97 prosenttia sairaalaan joutuvista on rokottamattomia. Kuolleista 99,5 prosenttia on rokottamattomia.

Näin tilanne huonontunut

Uutisessa kerrotaan Johns Hopkins -yliopiston tiedoista, joiden mukaan keskimääräiset koronavirustartunnat ovat kasvaneet 145 prosentilla kahden viikon takaisista lukemista Yhdysvalloissa. Nyt keskimääräinen tartuntaluku päivässä on yli 32 000 ihmistä.

Myös sairaalahoidon määrä on kasvanut kahden viikon takaisista lukemista 50 prosentilla. Nyt sairaalahoitoa tarvitsee keskimäärin lähes 25 000 ihmistä päivässä.

Kuolemien osalta keskimäärin noin 250 amerikkalaista kuolee päivittäin koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Nousua viikon takaiseen on 13 prosenttia.

Merkittävä osuus sairaalahoitoon joutuneista sekä koronaan kuolleista on rokottamattomia kansalaisia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja