Yhdysvallat auttoi Ukrainaa venäläisen ohjusristeilijä Moskvan upottamisessa, kertovat lähteet NBC Newsille – Pentagon kiistää

Tältä näyttää Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskva 1:47
Tältä Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskva näytti ennen upottamistaan.

Ukraina sai Yhdysvalloilta tiedustelutietoa huhtikuussa upotetun venäläisen ohjusristeilijä Moskvan sijainnista, kertoo uutiskanava NBC News verkkosivuillaan.

Tiedusteluviranomaiset ovat kertoneet NBC Newsille, että Ukraina oli pyytänyt Yhdysvalloilta Moskvan sijaintitietoja Mustallamerellä. Ukrainan saatua aluksen sijaintitiedot, se iski alukseen kahdella meritorjuntaohjuksella, mikä lopulta johti Moskvan uppoamiseen. Tiedusteluviranomaisen mukaan Yhdysvalloilla ei ollut tietoa, että Ukraina aikoo laukaista ohjuksia Moskvaa vastaan eikä Yhdysvallat ollut mukana tekemässä päätöstä iskusta.

Yhdysvaltojen avusta iskussa ei ole ollut aiemmin tietoa. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kiistää antaneensa erityistä Moskva-alukseen kohdistunutta tietoa. Pentagonin mukaan USA ei myöskään ollut mukana tekemässä päätöstä laivan upottamisesta, eikä maalla ollut Ukrainan upotusaikeista etukäteistietoa.

Päivitetty Pentagon kommenteilla asiaan kello 8.54.

Lue myös:

    Uusimmat