Mainos

Yhdelle työntekijälle sallitaan pitkät unet vaikka kesken päivän – Pörri on Suomen ainoa virastokissa

Kun etsii tietoa Pyhtään kunnanviraston työntekijöistä, voi varautua yllätykseen - söpöön sellaiseen. Hallinto-osaston yhdeksi työntekijäksi on merkitty Pörri, virastokissa. 

Sentään omia yhteystietoja ei Pörrille ole saatavilla. Asiointi täytyy siis hoitaa hallintojohtajan Matti Rupposen kautta. 

– Pörri on täällä aina silloin tällöin, sillä on hyvin joustavat työajat. Se tulee milloin se haluaa, mutta kun sillä on työputki päällä, on se täällä lähes päivittäin, Rupponen kertoo nauraen. 

Pörri virastokissa 5

Pörri on kaupungintalon naapurissa asuvan henkilön lemmikki, joka tulee aika ajoin hoitoon kunnanvirastolle.

– Ihan tarkalleen en muista, milloin se tänne ensimmäisen kerran ilmaantui, mutta siitä on useita vuosia aikaa. Sen oloa täällä on rajoitettu eläimille allergisen henkilön työskennellessä täällä, mutta nyt kaikki ovat sitä mieltä, että se saa olla täällä kun sitä huvittaa.

Pörri virastokissa 2

Rupponen tekee tunnustuksen. Hän luokittelee itsensä enemmän koiraihmiseksi, mutta painottaa viihtyvänsä hyvin Pörrin kanssa.

– Koira olisi virastossa kyllä aika paljon hankalampi eläin. Pörri ei päivän aikana paljon huoltoa tarvitse, toki vettä ja muuta sille laitetaan tarjolle. Muuten se kulkee täällä hyvin omavaraisesti.

Rupponen uskoo Pörrin olevan pyhtääläinen erikoisuus, ainakaan muiden kuntien sivustojen henkilöstölistoilla ei ole virastoeläimiä juurikaan näkynyt.

– Pörri toteuttaa kuntamme strategiaa tuomalla hyvää mieltä sekä työntekijöille että asiakkaille. Paikkansa se on lunastanut. Se tykkää ihmisten seurasta, mutta samalla se uskaltaa kuitenkin vaikka nukahtaa työpisteelleen eli toimistosihteerin pöydälle. Se saa meillä nukkua kesken työpäivän hyvällä omallatunnolla, hallintojohtaja Rupponen nauraa.

Rupposen mukaan parasta Pörrissä on sen tuoma ilo viraston normaaliin arkeen. Asiakkaatkin ovat ottaneet sen omakseen ja kyselevät usein Pörrin kuulumisia.

– Se lisää kaikkien viihtyisyyttä. Ainoa, mikä rajoittaa sen olemista, on mahdolliset allergiset työntekijät ja asiakkaat, mutta muuten se saa tulla tänne juuri niin kauan ja usein kuin se haluaa.

Pörri virastokissa 4

Pörri virastokissa 6

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.