Xavi latasi voimiensa tunnossa medialle: "Kuka nauraa nyt?"

Maalikooste: Barcelona - Napoli 5:13
Maalikooste: Barcelona päätti Napolin eurotaipaleen 3–1-voitolla – Robert Lewandowski sinetöi illan upealla tavalla

Barcelona voitti tiistai-iltana otteluparin Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa Lionel Messin lähdettyä seurasta. Vaikka Barcelona juhli seuralegenda Xavin alaisuudessa viime kaudella La Ligan mestaruutta, ailahtelevat peliesitykset ja heikot otteet eurokentillä ovat kirvoittaneet roimasti kritiikkiä. Voitto Napolista kerryttikin luotsin ja koko seuran itseluottamusta.

Katalonialaiset ansaitsivat jatkopaikan voitettuaan Napolin tiistaina 3–1 ja yhteismaalein 4–2. Barcelona ansaitsi edellisen puolivälieräpaikkansa kilpailussa keväällä 2020, niin ikään Napolia vastaan. Joukkue on La Ligassa kolmantena kahdeksan pistettä Real Madridia jäljessä.

– Olemme saaneet epäreilua kritiikkiä. Pelaajiin on kohdistunut liikaa painetta. Heille on esitetty uhkauksia kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta, Xavi kommentoi ottelun jälkeen.

– Meistä sanottiin, että olemme Mestarien liigan suurin vitsi. Kuka nauraa nyt?

Xavi kertoi yrittäneensä ennen tiistain ottelua purkaa pelaajien paineita ja rauhoitelleensa näitä: kukaan ei tulisi kuolemaan.

– Tämä oli yksi parhaista hetkistäni valmentajana. Olen erittäin iloinen ja ylpeä. Kaikki pelaajat, nuoret ja vanhat, ovat ottaneet tärkeän askeleen eteenpäin. Tämä on tärkeä päivä Barcelonalle, Xavi iloitsi ottelun jälkeen.

Barcelonan puolivälierävastustaja selviää perjantaina iltapäivällä järjestettävässä arvonnassa. Jäljellä olevat kaksi jatkopaikkaa ratkaistaan keskiviikkona Atletico Madridin ja Interin sekä Dortmundin ja PSV:n välillä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat