Wilma Murto paljasti Ylelle: toimi huumassa vastoin valmentajan ohjetta

3:15
Tuore Euroopan mestari kertoi MTV Urheilulle, että tiesi huipputuloskunnon olevan lähellä.

Seiväshypyn tuore Euroopan mestari Wilma Murto paljasti Ylelle toimineensa EM-finaalihuumassa Münchenissä jopa vastoin valmentajansa Jarno Koivusen ohjetta.

Murto teki huimia ja paransi kisassa jo ennestään hallussaan ollutta Suomen ennätystä kolmesti, ensin 475:een, sitten 480:een ja lopulta vielä mestaruuden varmistaneena 485:een. 475 ja 480 menivät yli Murron ensimmäisellä yrittämällä, 485 toisella.

– Jarno oli jo näyttämässä käsimerkkejä, että älä sitä vikaa enää 85:stä hyppää, ja minä olin, että kyllä minä vielä kerran koitan. Sitten riitti, Murto kertoi iloisena Ylen tv-haastattelussa.

Ennen Müncheniä parhaimmillaan 472 ylittänyt Salon Vilppaan hyppääjä ehti sanojensa mukaan käydä EM-finaalin aikana läpi paljon ajatuksia.

– Päällimmäisenä oli, että tuo on se, mitä on tuntenut, se on kytenyt pinnan alla kauan. Viimeistään MM:eiden jälkeen oli tunne, että nyt se tarvitsisi saada sieltä ulos. Tämä oli ihan täydellinen paikka siihen. Ei tämä ilta olisi voinut hirveästi paremmin mennä.

Murto luonnehti kisan kulkua mielenkiintoiseksi. Hän kuvaili olleensa "kuplassa" siihen asti, kunnes mitali varmistui.

– Sitten tuntui, että stadion aukesi. Siitä se flow oikeastaan vasta lähtikin. Sitten tuli sellainen olo, että nyt minulla on se mitali ja nyt mennään vain niin paljon kuin vähänkin lähtee.

Ja niin Murto todella meni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja