Williams-pomo selvittää Massan tilaa – varamies täysin kylmiltä autoon

Williams-talli joutui tekemään kovan päätöksen, kun Felipe Massa ei ole ajokuntoinen.

Massa ei osallistu aika-ajoon eikä kisaan. Apulaistallipäällikkö Claire Williams sanoi, että Massalla on todennäköisesti jotain ongelmaa sisäkorvassaan.

MAINOS

Unkarin F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Unkarin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

– Hän on tuntenut olonsa huonoksi. Hän on kärsinyt huimauksesta, Williams sanoi Massasta.

Brassikuski käy ammattilaisen pakeilla ja hänet hoidetaan kuntoon. Williams halusi antaa Massalle mahdollisuuden toipua yön yli ja kokeilla ajamista aamun harjoituksissa, mutta pitkien vetojen aikana huono olo palasi.

Massan korvaaja on Paul di Resta, joka hyppää kylmiltään suoraan aika-ajoon. Di Resta on ajanut viimeksi F1-kisassa vuonna 2013, tuolloin Force Indialla. Tämänvuotisella autolla hän ei ole ajanut lainkaan, kokemusta on Williamsin vuoden 2014 autosta. Hänet hälytettiin valmiuteen eilen, kun Massan huonovointisuus alkoi.

– Haluaisimme tietysti antaa kuljettajalle mahdollisuuden tutustua autoon, eikä heittää häntä suoraan (aika-ajoon). Tämä on harmillista, ettei Paul saanut sitä mahdollisuutta, tämän aamun (harjoitus)tunti olisi auttanut. Hän on kuitenkin kokenut kuljettaja ja ollut monta vuotta F1:ssä, okei, hän ei ole kisannut pariin vuoteen. Mutta kun on sellainen kuljettaja kuin Paul, häneen voi luottaa.

Di Resta on ajanut Force India -pestinsä jälkeen DTM-sarjaa ja voittanut kaksi kilpailua. Jälkimmäinen tuli juuri Hungaroringin radalla kesäkuussa. Williamsin varakuski hän on ollut viime kaudesta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat