WHO näpäyttää Venäjää: Koronarokotteenne on vasta ensimmäisessä testausvaiheessa, kaikki kliiniset testit tulisi käydä läpi

1:35
Nämä henkilöt saavat koronarokotteen ensimmäisinä

Maailman terveysjärjestö WHO kehottaa Venäjää noudattamaan yleisesti tunnustettuja ohjeita ja käytänteitä turvallisen ja toimivan koronavirusrokotteen tuotannossa.

Venäjä kertoi maanantaina, että maa pyrkii aloittamaan syyskuussa koronavirusrokotteen massatuotannon. Venäjän tavoitteena on tuottaa useita miljoonia rokotteita kuukaudessa.

Venäjällä on kehitelty useita rokotteita. Viranomaisten mukaan yksi niistä, Gamaleya-instituutin kehittelemä rokote on jo testattu ihmisillä ja rekisteröidään pian.

WHO:n tietojen mukaan kyseinen rokote on vasta ensimmäisessä testausvaiheessa.WHO korostaa, että kaikkien rokotteiden tulisi käydä läpi kaikki kliiniset testit ennen niiden käyttöönottoa.

– Mikä tahansa rokote tai lääke löytyy, sen pitää käydä läpi kaikki erilaiset kliiniset kokeet ja testit ennen kuin se saa luvan käyttöönottoon, WHO:n tiedottaja Christian Lindmeier sanoi tiistaina.

WHO:n perjantaina julkistaman listauksen mukaan 26 rokotetta on tällä hetkellä kliinisessä arvioinnissa. Näistä vain kuusi on edennyt kolmannen vaiheen testauksiin.

Noin 140 rokotetta ei ole vielä edennyt kliinisiin arviointeihin ja kokeisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja