WHO:n ennustama tartuntatsunami näyttää toteutuneen – katso, miten eri tavoin maailmalla suhtaudutaan uuteen korona-aaltoon

1:51

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus arvioi vuodenvaihteessa, että koronaviruksen omikron-muunnos voi hyvin aiheuttaa "tsunamin" uusissa koronatartunnoissa. Tilastojen valossa arvio näyttää osuneen oikeaan.

Aikaisemmissa tartunta-aalloissa koko maailmassa todettujen tartuntojen määrä ei ole ylittänyt kertaakaan miljoonan päivittäisen tartunnan rajaa. Tällä viikolla päivittäisiä tartuntoja on ollut jo useamman kerran yli kolme miljoonaa.

Koronakuolemien määrä ei kuitenkaan ole noussut samaan tapaan kuin aiemmissa aalloissa, mutta sairaalahoidon tarve on lähtenyt nousuun.

Oxfordin yliopiston useaan mittariin perustuva "koronatoimien tiukkuusindeksi" kertoo Suomen olevan niiden Euroopan maiden joukossa, joissa koronarajoitukset ovat lievimpiä. Tiukin kaikista on tällä hetkellä Saksa.

Katso videolta tarkemmin, miltä maailman koronatilanne näyttää ja miten eri tavalla Euroopan maat suhtautuvat rajoitustoimiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja