West Side Story -musikaalista tunnettu Broadway-tähti Chita Rivera on kuollut

Broadway-tähti, laulaja ja tanssija Chita Rivera on kuollut 91-vuotiaana New Yorkissa. 

Broadway-tähti ja West Side Story -musikaalista tuttu näyttelijä, laulaja ja tanssija Chita Rivera on kuollut 30. tammikuuta New Yorkissa lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli 91-vuotias. Tähden kuolemasta kertoi hänen tyttärensä Lisa Mordente, jonka mukaan Rivera kuoli rauhallisesti.

Rivera oli yksi Amerikan johtavista latinalaisamerikkalaisista taiteilijoista ja uranuurtajista. Hän oli Tony-teatteritaiteenpalkinnon historian eniten ehdolla olevien esiintyjien joukossa: hän sai 10 ehdokkuutta, voitti kahdesti The Rink ja Kiss of the Spider Woman -näytelmistä ja sai vuonna 2018 Tony Special Award -erityispalkinnon teatteritaiteen elämäntyöstään.

Rivera nousi kuuluisuuteen vuoden 1953 Guys and Dolls -näytelmästä ja yksi hänen tunnetuimpia roolisuorituksiaan on Anitan rooli vuoden 1957 West Side Story -musikaalissa. 

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama  myönsi Riveralle vuonna 2009 The Presidental Medal of Freedom -vapaudenmitalin. Hän oli ensimmäinen latinalaisamerikkalainen, joka sai tämän kunnianosoituksen. 

Hänen elämäkertateoksensa Chita: A Memoir julkaistiin huhtikuussa 2023. 

Lähde: Deadline

Lue myös:

    Uusimmat