Wembleyn järjestysmies kertoo EM-finaalin kauhunhetkistä: uhkailu veitsellä ja itkuinen seksuaalirikoksen uhri pysäyttivät

Kaaos jalkapallon EM-loppuottelussa Lontoon Wembleyn käytävillä ja portaikoissa muodostui painajaiseksi monelle otteluun katsomaan tulleelle ja tapahtumassa työskennelleelle.

Yksi ottelussa järjestysmiehenä toiminut henkilö kertoi joutuneensa veitsellä uhatuksi, kun satojen ihmisten joukko tunkeutui ilman pääsylippuja stadionille Englannin ja Italian välisessä EM-loppuottelussa.

Järjestysmies oli paikalla, kun fanit tunkivat sisään F- ja G-porteista. Hän yritti pidätellä tulijoita, kun hän huomasi edessään veitsen.

– Mies sanoi minulle, että sinähän päästät minut sisälle. Mitä minä olisin tehnyt? Tienaan 8,90 puntaa (10,42 euroa) tunnissa – en ota siitä hyvästä puukosta, haastateltava sanoo Mirror-lehdelle.

Järjestysmies näki stadionilla paljon vakavia tilanteita. Häntä oli lähestynyt nainen, joka kertoi joutuneensa vakavan seksuaalirikoksen uhriksi, kun uhkaava mies oli seurannut tämän perässä stadionille. Noin 11–12 vuoden vanha poika oli taas anellut isältään, että he lähtisivät kauan odotetusta ottelusta kotiin.

Yksi silminnäkijä sanoo porttien pettäneen invalideille tarkoitetun sisäänkäynnin kohdalta.

– Ovi potkaistiin auki, ja kymmeniä miehiä juoksi siitä läpi. Siinä saattoi olla satakin, heitä vain virtasi sisään.

– Näin lapsiperheitä itkemässä. Se oli todella kaameaa ja uhkaavaa.

Lue myös:

    Uusimmat