Hän on poliisi, jonka elämä päättyi Washingtonin mellakoissa: "Kuoli puolustaessaan kongressia"

Tällaisia henkilöitä kongressiin tunkeutui: Salaliittoteoreetikkoja ja äärioikeistoaktiiveja – yksi anelee nyt anteeksiantoa amerikkalaisilta 3:08
Tällaisia henkilöitä kongressiin tunkeutui: Salaliittoteoreetikkoja ja äärioikeistoaktiiveja – yksi anelee nyt anteeksiantoa amerikkalaisilta

Yhdysvalloissa on surtu Washingtonin mellakoiden yhteydessä kuollutta poliisia.

Capitolin poliisissa työskennellyt 42-vuotias Brian D. Sicknick sai vakavia vammoja presidentti Donald Trumpin kannattajien syöksyttyä kongressin rakennukseen Washingtonissa keskiviikkona. Hän menehtyi välikohtauksessa saamiinsa vammoihinsa seuraavana päivänä.

Washington Post on kirjoittanut artikkelin Sicknickistä, joka oli miehen perheen mukaan todellinen sankari. Perheen lausunnon mukaan Sicknick oli koko elämänsä halunnut olla poliisi.

Sicknick liittyi Air National Guard -ilmajoukkoihin WTC-iskujen jälkeen. Ryhmänjohtajan mukaan Sicknick oli tunnollinen ja toimi hengen kohottajana palvellessaan Kirgisiassa 2000-luvun alkupuolella. Hän oli myös komennuksella Saudi-Arabiassa.

Sicknick työskenteli Capitolin poliisissa vuodesta 2008 lähtien.

Sicknickin kerrotaan kannattaneen presidentti Trumpia ja vastustaneen tämän virkarikossyytettä. Toisaalta hän kuitenkin oli aserajoitusten kannalla. Häntä myös huoletti eläimiin kohdistuva raakuus.

Sicknickin kerrotaan olleen huumorintajuinen ja ymmärtäväinen. Oikeusministeri Jeffrey A. Rosen toteaa Sicknickin kuolleen puolustaessaan kongressia. 

Päivitys 18.2.2021: Sicknickin kuolinsyystä on yhdysvaltalaisten medioiden mukaan ollut epäselvyyttä. Ensimmäisten tietojen mukaan hän olisi saanut vamman palosammuttimen iskusta. Sittemmin epäilynä on ollut mm. altistuminen kemialliselle sumutteelle rynnäkön yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat