Waltari: Covers All – 25th Anniversary Album

(Stupido Records)

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, punatukkaisen kajalisilmä Kärtsy Hatakan luotsaama Waltari on ehtinyt jo 25 vuoden ikään. Sitä juhlistaakseen yhtye julkaisi elämäkertakirjan Waltari – suomimetallin pioneerit (Like) ja tämän coverlevyn, jolle kukin yhtyeen jäsen sai valita kaksi kappaletta, tuloksena siis kymmenen biisin sekamelska, tuttuun Waltari-tyyliin.

Parhaat vedot ovat englanninkieliseksi taipunut Dingo-klassikko Levoton tuhkimo, josta tuli Kärtsyn muokkaamana Duke sekä Anthrax-laina Caught in a Mosh, josta tuli hupaisa versio ska-rytmeineen. Iron Maidenilta levylle on päässyt Infinite Dreams, joka on sekoitus örinää ja puhdasta laulua. Alkuperäinen biisi on rautaa eikä tämä Waltari-sovitus tee sille lopulta lainkaan hallaa.

Avausraitana oleva System of a Down –biisi P.L.U.C.K. eikä David Bowie –laina Look Back in Anger eivät saa juurikaan mitään erityisiä fiiliksiä aikaan, mutta Midnight Oililta napattu Dead Heart on mainiosti sovitettu uuteen muotoon kaikkine grindcore-meininkeineen.

Hassisen Koneen kappale Muoviruusuja omenapuussa on muotoutunut Plastic Shipsiksi, josta ei kyllä Ismo Alangon alkuperäiskappaleen sävyjä juurikaan löydä. Aikoinaan Madonnalta lainattu Vogue oli Torcha-levyn herkkupaloja omien loistavien biisien seassa. Tällä kertaa bändi versioi megatähdeltä biisin Give it to Me, joka ei yllä yhtyeen parhaiden coverien joukkoon. Levyn päättävä Pink Floyd –progeilu Saucerful of Secrets sen sijaan on kaikkine yli 14 minuutin kestoineen hieman liikaa.

Levy osoittaa jälleen, miten sopeutumis- ja venymiskykyinen yhtye Waltari on. Vaikka suosio on vuosien varrella pudonnut ja ukkoa riveistä vaihtunut, ei se ole bändin esityksiin heikentävästi vaikuttanut. Varsinkin Kärtsyn laulutaito on kehittynyt ja monipuolistunut vuosien varrella mukavasti.

Lue myös:

    Uusimmat