Wallu Valpio keksi ovelan juonen Farmi-ohjelmaan valmistautuessaan – tähän se johti

Wallu Valpio keksi ovelan juonen Farmi-ohjelmaan valmistautuessaan – tähän se johti 8:38
Wallu Valpio kertoo MT Uutisten haastattelussa, mikä tekijä pitää hänet ja tuoreen vaimon yhdessä.

Realitykonkari Wallu Valpio kertoo, miten vaatimaton elämäntyyli maaseudulla ilman sisävessaa ja juoksevaa vettä  edesauttoi tv-ohjelmaan valmistautuessa. 

Mediapersoona Wallu Valpio asuu puolet vuodesta Fiskarsissa talossa, johon ei tule edes vettä. Vaatimaton elämäntyyli auttoi häntä myös Farmi Suomi -ohjelmaan valmistautumisessa.

– Maaseutuelämä on tullut itselleni viime vuosina tutuksi. Tunsin, että minulla on aika hyvät mahdollisuudet pärjätä Farmilla, ja lähdin täysillä mukaan, Wallu kertoo.

Joen varrella sijaitseva askeettinen talo on Wallun ja hänen puolisonsa koti keväästä syksyyn. Ruokakauppaan on matkaa kuusi kilometriä, joten siellä Wallu käy kerran viikossa kävellen – ja tekee viikon ruuat kerralla valmiiksi.

– Kaikkiin elämän peruselementteihin menee kotona yllättävän paljon aikaa, Wallu kertoo MTV Uutisten videohaastattelussa.

– Vesi pitää hakea läheiseltä lähteeltä ja sitten se laitetaan tynnyriin. Jos veden haluaa lämmittää, se pitää keittää padassa tai vedenkeittimessä. Kodin lämmitys tapahtuu puilla, peseytyminen joessa ja ulkohuussi on tietysti käytössä. 

Puolet vuodesta Wallu elääkin sitten täysin toisenlaista elämää. Loma-asunnon vuonna 2019 Turkin Avsallarista hankkinut Wallu viettää puolisonsa kassa talvikaudet Turkissa.

– Siellä toimii kaikki: on poreallas parvekkeelle, 50 metrin uima-allas,Välimeri, suihkut toimivat, ikinä ei ole kylmä. Minulla on aina sellainen puolen vuoden luksusloma, ja sitten tulen tänne Suomeen ja vietän askeettista elämää.

Wallu kehuu kovasti kuitenkin Suomen kevättä, jolloin tänne on aina ilo palata.

– Kun kevät alkaa, lumet sulavat ja linnut laulavat, niin ihmiset ovat äärettömän hyvällä tuulella. Täällä on aina aikamoiset sambakarnevaalit, kun tulen Turkista takaisin.

Järkiavioliitto viiden vuoden jälkeen

Pyöreät 50 vuotta viime syyskuussa heti Farmi-kuvausten jälkeen täyttänyt Wallu meni tuolloin myös naimisiin nykyisen puolisonsa Hanna Paavolaisen (nyk. Valpio) kanssa.

– Kiitos Turkin, joka ilmoitti, että naishenkilöt eivät saa olla maassa yli kolmea kuukautta, jos eivät mene naimisiin. Meillä oli sitten järkiavioliitto, jotta mahdollisti nykyiselle vaimolleni pidemmän oleskelun Turkissa.

Lue lisää: 

Wallu kertoo MTV Uutisten haastattelussa tarkemmin, miten hän kosi parturi-kampaajana työskentelevää puolisoaan timanttisormuksen kera. Pariskunta on ollut yhdessä viisi vuotta.

– Se on minun mittapuullani jo maailmanennätys, koska yleensä se on pari vuotta ja nainen menee vaihtoon.

Wallu Valpio on esiintynyt vuosien varrella useissa reality-ohjelmissa, kuten Selviytyjissä peräti kahdesti vuosina 2019 ja 202, ja on tullut tkatsojille tutuksi ovelana juonittelijana ja pelurina.

Farmille lähtiessään hän tiesi olevansa monelle paha vastustaja.

– Silmätikuksi jouduin välittömästi, mutta lähdin erilaisella roolilla tällä kertaa. Annoin ymmärtää, että lähdin lomailemaan, otin pellen ja hyvän kaverin roolin.

7. maaliskuuta Nelosella alkavalla Farmi Suomi -kaudella nähdään myös muun muassa mediapersoona Iida Vainio ja rokkari Archie Cruz, jotka löysivät ohjelman kuvauksista toisensa.

Mukana ovat myös viihdetaiteilijat Danny, Johanna Pakonen ja Veeti Kallio, ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, poliitikko Merja Kyllönen, Sohvaperunoista tuttu Michael Ntima, somevaikuttaja Mona Bling, Tuplakääk-podcastista tutut juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, tv-kokki Linnea Vihonen, taiteilija Sofia Zida ja realitykonkari Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen.

Katso Wallu Valipion haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat